Километрични опашки от автомобили на ГКПП Кулата и на Илинден-Ексохи

02 Юли 2023 | 15:42
0 коментара
Общество
Благоевград
Километрични опашки от автомобили на  ГКПП Кулата и на Илинден-Ексохи
На границата с Гърция има километрични опашки за влизане в страната, съобщи БГНЕС. Гражданите чакат с часове.

Вчера и на ГКПП "Кулата“, и на "Илинден – Ексохи“ имаше километрично задръстване от автомобили за влизане в Гърция, след като стана ясно, че има срив на системата за граничен контрол.

По информация на "Гранична полиция" към 13 часа днес трафикът за преминаване в Гърция е интензивен на ГКПП "Кулата" и на ГКПП "Маказа" на изход за леки автомобили. През гранични пунктове "Маказа", "Златоград“ и "Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

От полицията препоръчват, гражданите, които пътуват към и от Р Гърция, да използват и останалите гранични пунктове на българо-гръцката граница - ГКПП "Илинден", ГКПП "Златоград", ГКПП "Ивайловград" и ГКПП "Капитан Петко войвода".

На останалите гранични пунктове има интензивен трафик на границата с Румъния - нa  ГКПП "Видин", ГКПП "Оряхово" и ГКПП "Кардам" за товарни автомобили на изход. На ГКПП“ Русе“ трафикът е интензивен за леки автомобили на изход. ГКПП" Силистра" не работи от 05.30ч., поради технически проблем, в двете посоки и колите се пренасочват към ГКПП "Силистра"-ферибот. Заради монтаж на покрив движението от ГКПП "Видин“ на изход и на вход в България се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация.

Преминаването през съвместните гранични пунктове "Кайнарджа"/"Липница“ и "Крушари"/"Добромир“ става от 8 до 20 часа.

Интензивен трафик има и на граничните пунктове с Република Сърбия - на ГКПП "Калотина“ има ремонт и платната са стеснени.

Нормално е натоварването на граничните пунктове с Република Северна Македония. Интензивен трафик има на границата с Република Турция - трафикът е интензивен на ГКПП "Капитан Андреево" и на ГКПП "Лесово" на вход и на изход за леки и товарни автомобили.

Добавете Вашия коментар

TOP