Километрична опашка от коли на „Кулата”, интензивен трафик и на „Капитан Андреево”

02 Юли 2022 | 10:04
0 коментара
Общество
Километрична опашка от коли на  Кулата”, интензивен трафик и на  Капитан Андреево”

Километрична опашка от автомобили се е образувала и на ГКПП „Кулата”. Около 2 часа отнема на колите, за да преминат границата. Към момента работят всички гишета на пункта, съобщава NOVA.

Колони се образуваха още в 05.00 ч.

 

Интензивен е и трафикът към Турция заради гастарбайтери и туристи. През последните дни потокът от работещи зад граница се увеличи значително. Причината - традиционно през лятото те се прибират от Западна Европа към родината си, наближава и Курбан байрам.

В събота сутринта задръстването не е толкова голямо, но трафикът е интензивен. Данните на „Гранична полиция” показват, че през миналия уикенд към Турция са преминали 35 000 автомобила с 80 000 пътници.

Само за последните две денонощия средно са преминавали по 10 000 коли с по близо 30 000 души. Тези цифри гонят рекордите за лятото. От „Пътна полиция” призовават да бъдем изключително внимателни на пътя към границите с Турция и Гърция.

„В летния период, особено този на отпуските, ще бъде засилен контролът по основните пътни направления. Ще бъде извършван и линеен контрол”, обясни началникът на „Пътна полиция” - Хасково Димо Чобанов, цитиран от NOVA.

Събота сутринта беше белязана от няколко инцидента на магистрала „Марица”. Камионите се оказват предпоставка за това, защото паркингите преди граничния пункт не са достатъчни и по аутобана има струпани камиони.

 

Добавете Вашия коментар

TOP