КЕВР реши - водата поскъпва!

17 Декември 2019 | 14:03
2 коментара
Бизнес

Водата поскъпва от 1 януари догодина. Това решиха днес на открито заседание в КЕВР.

Окончателното решение за размера на увеличенията ще бъде гласувано на закрито заседание на комисията, което ще се проведе на 23 декември.

Предвижда се цените и услугите на ВиК да се вдигнат в почти цялата страна. Ръстът ще е между 0.1 и 9.26%. Най-голямо поскъпване ще има в Кърджали, а най-малко повишение ще има в Пловдив. За София-град се планира увеличение с 6,64%.

Очаква се поскъпване да има и в Перник, а новината за това идва на фона на задълбочаващата се водна криза в града, предизвикана от пресъхването на язовир Студена. Очаква се скокът в цената да е с около 3%, коментира по-рано днес пред БНТ директорът на Дирекция “ВиК” в Комисията за енергийно и водно регулиране Ивайло Касчиев.

За област Разград цените на ВиК услугите ще бъдат намалени. Според доклада на КЕВР предложението е за 3,65 лв./куб. м, но тъй като това е над социално поносимата цена е 3,42 лв./ куб. м, цените на ВиК услугите в Разград от 1 януари 2020 г. ще бъде 3,42 лв./ куб. метър.

Четири области - Хасково, Търговище, Кюстендил и Пазарджик, са без приети бизнес-планове и за тях няма предстоящо увеличение на цените.

Добавени коментари

eeeeeee публикува:
17 Декември 2019 | 21:41
А стига де водата пристига гравитачно не съм видял В и К да смени една тръба от Чакалица до Благоевград. Назначиха куцо и сакато във ВиК ,да излизаме от тази водна асоциация. Водата е по-скъпа от гардове изцяло на помпи. Нещо ръководството да не е почнало да заделя за черни дни!
И само водата ли?! публикува:
17 Декември 2019 | 21:20
Ами от днес и хляб "Пирина-типов",който вчера беше 1.10лв. - днес вече е 1.25. А още не е дошла Нова година.Ама бързаме да ощипем "богатият" народ ден по-рано.А народът си трае! Интересно остава след Нова година кои цени НЯМА да се повишат?!

Добавете Вашия коментар

TOP