Кевин Пенев ще представя България във втория етап от Европейската онлайн купа по спортна гимнастика за мъже

20 Март 2024 | 08:08
0 коментара
Спорт
България
Кевин Пенев ще представя България във втория етап от Европейската онлайн купа по спортна гимнастика за мъже

Кевин Пенев ще представя България във втория етап от Eвропейската онлайн купа по спортна гимнастика за мъже, която ще се проведе в събота.

Националът, който спечели квота за олимпийските игри в Париж 2024, ще изиграе съчетанията си на земя и на кон с гривни в залата по спортна гимнастика в Академията, която в собственост на семейството му в САЩ. В момента той тренира там под ръководството на бившия национал Ивайло Граховски.

Пенев ще бъде единственият представител на България в надпреварата, тъй като останалите национали по това време участват на Държавното лично отборно първенство в Благоевград.

Според регламента гимнастиците играят в собствените си зали в новаторски дигитален състезателен формат. Участниците могат да изберат на колко уреда искат да се представят. В специален времеви интервал публиката може да се присъедини, за да гледа състезанието на своя телефон чрез приложението Elevien. Надпреварата има награден фонд за първо място 400 евро, за второ - 200 евро и за трето място - 100 евро.

В първия етап на формата Еди Пенев и Йордан Александров спечелиха първи места в състезанията на земя и на успоредка.БТА/Ива Кръстева

Добавете Вашия коментар

TOP