Казусът с

10 Април 2023 | 13:52
1 коментара
Спорт
Благоевград
Казусът с

Изненадващо за благоевградската общественост, футболните фенове заговориха за концесиониране на стадион "Христо Ботев" в града и на останалите съоръжения в активите на клуба.

Фенове публикуваха условията си към общинарите в страницата на "Пурин Ултрас". Твърдят, че инвеститори като абдикиралия Пол Белогур се намират веднъж на сто години.



Pirinsko.com публикува написаното от тях без редакторска намеса:

Ние организираните привърженици на Пирин, без да претендираме, че сме абсолютно компетентни юридически и икономически, настояваме в най-кратки срокове да бъде обсъдено преструктурирането на клуба, наложено от факта, че структурата, която има в момента е отблъскваща за инвеститори, води до трудности и тласка клуба към фалит. Формулата, общината управлява и стопанисва базите и ДЮШ, а инвеститорът финансира и управлява само първия отбор е някаква гаранция, че същия няма да злоупотреби и да си тръгне, но резултатите от тази формула рано или по-късно са лоши и води до липса на интерес на хора, които искат да инвестират във футбола ни.

За да бъде Пирин успешен бизнес проект и „апетитна хапка“ за инвеститори, е необходимо да се създаде възможно най-бързо проект за публично-частно партньорство (ПЧП). ПЧП е инструмент за реализация на инфраструктурни и бизнес проекти, а необходимостта от развитие на стадиона и базите, които ползва отбора е определено е належаща. Развитата спортна инфраструктура е двигател на икономическото развитие на самия спортен клуб, а ограничените бюджетни средства за нейното изграждане и поддържане са основни предпоставки да се насочим към форма на сътрудничество между публичните органи и частния сектор.

Подобренията по стадион Христо Ботев бяха направени безвъзмездно от г-н Белогур, без той да участва в концесия за самия стадион или да му бъде предложена такава, но нека признаем, че инвеститори като него, без да искат базите, а само да финансират мъжкия отбор се появяват веднъж на сто години. За това е необходимо проектът за ПЧП да включва концесия за стадион Христо Ботев и прилежащите бази. Концесията разбира се трябва да бъде за разумни срокове и да изисква елементарни гаранции за подобряване, усъвършенстване и поддържане на същите. Търсейки инвеститор за нашия любим благоевградски отбор, предлагайки го в пакет с концесия за базите, това определено ще засили интереса на сериозни бизнес структури. Разбрахме, че бизнесът в града е подал ръка на отбора, което ще даде глътка въздух (дано не е заради предстоящите избори за кмет на Благоевград, а заради самата емблема на града) и ще отложи за момента пътя към фалита, но е необходимо кардинално решение. Това решение, трябва да бъде свързано с предложението ни, за да няма повече станали с горчилка и лоши чувства от масата за преговори инвеститори.

Тук ще използваме и момента и трибуната ни за комуникация, да обявим, че сме крайно разочаровани и гневни от липсата на главните действащи лица в преговорите с CRD Sport, г-н Стоянов и г-н Тасков, на срещата между представители на клуба и привържениците му. Те са хората, които трябва да дадат подплатени обяснения за провалената сделка, като основни преговарящи и управляващи тела в настоящата юридическа форма на клуба. „Хвърлянето“ на лицето Дафинов и новоназначения, все още незнайно защо г-н Йовчев, пред пълните с въпроси и гняв привърженици (единствените обичащи от сърце и душа Пирин в този град) е меко казано нелепо. Изговорените глупости на тази среща по никакъв начин не свалят напрежението, напротив, увеличиха го и то ще расте, докато не получим адекватни отговори. Официален отговор от страна на CRD Sport вече имаме и той по никакъв начин не съвпада с изтъкнатите аргументи на представляващия с папката клуб, община, град, област. Не забравяйте, че ние сме единствените хора в града, които никога не си тръгват от стадион Христо Ботев. Там сме от нашето раждане, до нашия край.

През годините от по-съвременната история сме се сблъсквали с много хора желаещи да яхнат Пирин, да лъжат феновете и да постигат своите цели задкулисно, но никой от тях не е успял. Може да се върнете във времето на Чомбе, през Калъмбов и т.н. и ще се убедите. Не на последно място, днес предстои тежък сблъсък с изключителна важност за спортното спасение на Пирин. Призоваваме всички хора от града и областта, въпреки че се чувстват разочаровани заради пропадналата сделка и не намират сили и морал да отидат на мач, да се абстрахират от тежката ситуация и да подкрепят отбора физически с присъствието си. Настоящите футболисти и треньори са истинските герои в тази сага и тези момчета заслужават публика и поне една заплата от всичко заработено и неизплатено. Доказаха, че са истински мъже и могат да се раздават за емблемата и без да получават своите възнаграждения. Каквото и да се случи, нека им благодарим, като отидем на стадиона.

Добавени коментари

Пиетробон публикува:
10 Април 2023 | 15:41
"Подобренията по стадион Христо Ботев бяха направени безвъзмездно от г-н Белогур, без той да участва в концесия за самия стадион или да му бъде предложена такава, но нека признаем, че инвеститори като него, без да искат базите, а само да финансират мъжкия отбор се появяват веднъж на сто години." Само вие ли тъпаци не разбрахте че "г-н Белогур" си изпра бизнеса чрез Пирин и сега спокойно може да си пие коктейлчета на Малдивите без да се притеснява от Интерпол. Освен че не разбирате икономиката и правото, не вдявате и нищо от AML очаизвадно. Ама нищо де, вие сте 50 човека ама настоявате за някакви космични неща. Вервайте си.

Добавете Вашия коментар

TOP