Като на филм: Мъж и жена извършили убийството в Гоце Делчев, след това се опитали да избягат с автобус към София, но били задържани

03 Август 2023 | 15:27
0 коментара
Криминално
Благоевград
Като на филм: Мъж и жена извършили убийството в Гоце Делчев, след това се опитали да избягат с автобус към София, но били задържани
Директорът на Областна дирекция на МВР – Благоевград ст. комисар Георги Кандев разкри първи официални подробности за тежкото криминално престъпление, което през вчерашния ден разтърси град Гоце Делчев, а именно убийството на 39-годишния мъж с инициали В. Й. В. По време на брифинг, директорът на дирекцията съобщи, че смъртта на мъжа е била констатирана още на място от екип на Спешна помощ. Намиращия се на мястото на инцидента автопатрул от своя страна поддава информация до главното управление и обезпечава местопроизшествието.

"Започнати са незабавни издирвателни действия по горещи следи с цел установяване и задържане на извършителите на тежкото криминално престъпление. Благодарение и на видеонаблюденито в района, и на комуникацията в телефона на жертвата, е установена съпричастността на лице от женски пол. Предприети са незабавни действия за установяване на лицето. Установено е, че цитираната, вече привлечена като обвиняваме с фамилия, започваща с А., заедно с другия вече обвиняем, са взели автобуса в 04.00 часа сутринта от Гоце Делчев за София. Незабавно е създадена организация и в град София, преди пристигането до крайната дестинация, патрул на 2-РУ спира автобуса. Тук е мястото да благодаря на колегите от Главна дирекция "Национална полиция“, сектор "Убийства“ и от СДВР, които ни оказаха много голяма помощ. Спират автобуса, установяват двете лица“, каза Кандев.

Двамата, задържани за убийството, още на мястото на задържането биват разделени, за да няма комуникация между тях и за да не си уеднаквят версиите, добави директорът на ОДМВР – Благоевград. С мъжът и жената са били проведени беседи. На по-късен етап са транспортирани до Благоевград, където вече са започнали процесуално – следствените действия със задържаните.

Добавете Вашия коментар

TOP