Като младоженец: С бяла риза и отеснял костюм кметът Илко Стоянов откри новоизградения покрит пазар в Благоевград

28 Август 2023 | 16:00
8 коментара
Общество
Благоевград
Като младоженец: С бяла риза и отеснял костюм кметът Илко Стоянов  откри новоизградения покрит пазар в Благоевград
Социалистическа картинка от 2023 година. Място на събитието – Благоевград. Ден – 28 август.

Точно в 12 на обяд при обявен жълт код за опасно високи температури бяха подредени деца от предучилищна група, възрастни, търговци и фенове на кмета на Благоевград.

Той пристигна, облечен с бяла риза и отеснял костюм, за да пререже лентата на пазара. Откритото пространство бе разкопано до основи и в продължение на повече от година бе ремонтиран – премахнаха старата желязна конструкция, служеща за навес, положих асфалт. Реално всички жители на града, които посещават пазара в сряда или събота, питаха защо той не е готов и какво толкова има да се бави във валирането на насипания чакъл, в асфалтирането и в изграждането на новата конструкция. Оказа се обаче, че нищо не се бави, а изненадващо срокът на завършване на проекта съвпада с деня, 30 дни след който започва преизборната кампания. И макар че пред журналисти кметът на Благоевград избърза да се оправдае, че няма нищо предизборно в откриването на ремонтирани обекти точно преди кампанията, пазарът попадна точно в тази графа.

Денят – 28 август 2023, бе определен като „исторически за новата история на Благоевград“, заради това, че кметът просто си е свършил работата, започната от предшественика му – Румен Томов, който даде начало на проекта. Събитието обаче силно напомня за соца, и то неприятно. Усещането, че „всичко е нагласено“ или както Цвета Караянчева казваше „Гласувайте с отвращение“ сподави ентусиазма на благоевградчани, че в техния град всичко е ок.

Първо – кметът мина по всички сергии и се здрависа с всички околни. После – откриването започна с танц на момичета в носии, сякаш е Празника на плодородието в Кюстендил. А след това на „сцената“ излезе управителя на дружество „Пазари“, който буквално сричаше пред микрофона, той не забрави да благодари на кмета на Благоевград.

И обеща „Ще се грижим за пазара“. Пред събралите се общински служители се изправи и една жена, която работи като търговец на зеленчуци на пазара. Силно притеснена – тя буквално изгуби ума и дума и от устата ѝ излезе треперещо: Благодарим на кмета Илко Стоянов. В завършек – кметът разряза лентата не към събралите се хора, а с гръб към тях. После бе поканен да „наглоби“ една от новите маси и той се усмихна все едно е изнесъл на ръце канара. Кметът последва управителя на общинското дружество „да разгледат пазара“ – като Бай Тошо и раята му, като кметът загледа първата пред него сергия с царевица и заяви гордо „О, трябва да си взема царевичка, нали знаеш…“.

В унисон с тази мила соц картина всички бяха почерпени с вкиснали от жегата плодове – родно производство. А децата, подкарани от госпожата си, бяха набедени от самата нея като непослушни, защото не стояли мирно на 36-градусовата жега, за да слушат как дядо поп пее и кметът се смее.

Добавени коментари

Шизофренията е голяма публикува:
29 Август 2023 | 11:26
бриндо тъпото и Илийката малоумното, двама нереализирани репортери, шизофреници, не си пишете коментари сами, че сте смешни...
Нарушител публикува:
29 Август 2023 | 07:13
Тоя убавец да фане да си опраи знаците по градо оти глобавят ора за неправилно паркиране заради собствената им некадърност
кмкл публикува:
29 Август 2023 | 00:45
Бриндо, не се хаби бе. Циганина е пътник и без твоите словоизлияния...
Danica публикува:
28 Август 2023 | 22:56
А "красивите " нови масички -покрити с найлон-за да се запазят в клетка без покрив! Ха-ха "Покрит пазар"!
лили публикува:
28 Август 2023 | 22:32
Отесняло му костюмчето - ами всеки на държавна ясла дебелее! Много яде, малко работи, всеки го черпи, от трапеза на коктейл, от коктейл на банкет!
Балтов публикува:
28 Август 2023 | 21:55
КАФЯВ ТЪПОУГЪЛНИК!Това ли ти е постижението_един навес.Ходи да се скриеш някъде,нещастник такъв!
Сайе рома публикува:
28 Август 2023 | 16:39
Още 2 месеца и приключва ромската пролет.
Спокойно бе ванчо тъпото публикува:
28 Август 2023 | 16:21
Бриндо тъпото и Илийката малоумното , двама репортерчета, на които им се смее цял град хахах шизофренията ви не е лесна еййй... Обявете го поне, че сте двойка , стига се крихте

Добавете Вашия коментар

TOP