"КАТО ДВЕ КАПКИ ВОДА" се разиграва на политическата сцена в Петрич

12 Май 2023 | 22:15
22 коментара
Общество
Благоевград
КАТО ДВЕ КАПКИ ВОДА се разиграва на политическата сцена в Петрич
Моментната снимка на политическата ситуация в Община Петрич показва нестабилност, силни подводни течения около властта и силно обществено недоволство към екипа Бръчков.

Към днешна дата моделът Димитър Бръчков - Георги Ангелски е идентичен с модела Вельо Илиев - Христо Георгиев.

Моделът на управление от преди осем години и днес няма разлика, наподобяващ предаването, "като две капки вода". Ябълката на раздора бе "Шуробаджанащината" при печеленето на обществени поръчки в Петрич, както и воденичният камък на Вельо Илиев, бившият му зам.-кмета по строителството Христо Георгиев.

Припомняме, че през месец май на 2015 година, стотици разгневени граждани протестираха с думите: "Оставка и мафия" пред сградата на община Петрич. Строителните предприемачи блокираха движението с тежкотоварните машини по улиците на южния град. За протеста предварително бяха монтирани "чучула" с ликовете на кметската оправа, които бяха запалени демостративно в знак на несъгласие с управлението на общината.

Днес публичната среда е рязко замърсена с компромати, шпионски афери, конфликти, които имат съществена проекция върху вътрешната политика. Серията от скандали и местните избори се ускоряват взаимно.
Времето между миникризите се скъсява, което прави непредвидими последствията от тяхното натрупване.

Кметът Димитър Бръчков все по-трудно поддържа вътрешно-партийните обществените баланси. В партията – между различните лобита, в обществото – между взаимно-изключващи се интереси и групи, чиято протестност се излива на улицата.

Политическият корпус на Бръчков от гледна точка на съюзници, медии, партньори, хора, с които е работил през годините, се пропуква. Като краен резултат обаче негативната обществена реакция отива към партията, заради създаденото усещане, че скандалът с проверките на ОЛАФ, ПРОКУРАТУРАТА и АДФИ е генериран с предизборни цели. 

Отстранените хора през годините около кмета Бръчков работят подмолно срещу ГЕРБ, като на места влизат в договорки с политическите опоненти на управяващите. ГЕРБ най-вероятно няма да повтори феноменалния си успех от предишните местни избори, но ще продължи да доминира регионалната власт. 

В партията на Борисов тече процес на възмездие за самозабравили се местни партийни функционери. Въпрос от ключова важност за партията са предстоящите местни избори. Реално местната власт в държавата принадлежи на ГЕРБ. Много е вероятно да има отстъпление, като брой кметове и общински съветници, като по всяка вероятност няма да постигне феноменалните си резултати от общински избори 2015 г.
ГЕРБ остава водеща политическа сила в област Благоевград, но е на лице разконцентриране между текущите миникризи и подготовката за местните избори. Партията е изправена пред най-драматичните избори в своята история, заради конфликти, които ще рефлектират в резултата от вота.

Местните избори са абсолютно непредвидими.
Политическият кошер се разбърка и процесите ще се задълбочават.

Петрич ще стане терена на сблъсък по оста статукво-промяна - очертава се битка с мащабите на Благоевград. Около ГЕРБ се оформя политическо цунами и най-вероятно Петрич ще има нов кмет на есен.

Изборите в Югозапада стават до голяма степен непредсказуеми и заради нови явления. Политическите играчи смениха терена на предизборната кампания. Голяма част от кандидатите използват най-активно социалните мрежи, откъдето въздействат на младите и активни избиратели.

КАТО ДВЕ КАПКИ ВОДА се разиграва на политическата сцена в Петрич
КАТО ДВЕ КАПКИ ВОДА се разиграва на политическата сцена в Петрич

Добавени коментари

Простио публикува:
05 Септември 2023 | 18:17
Който и да е кмет, все ще краде. Всички са от зодия АПАШ. ГОСПОД ще ги съди. И всички са едно........заедно си пият кафето. Далаверите продължават....... нито шуробаджанащина ги притеснява нито нищо. Ето това е да си МОЙ ЧОВЕК.......хляб ще има и при Бръчков за тебе, нищо че си близък на бивш кмет. Спите ли спокойно!????? Господа всемогъщи, от които зависи дали ще изгрее слънцето!!.
Гошо публикува:
15 Май 2023 | 00:08
Не трябва да оставяме педито Бричков да си харчи присвоените пари в Пловдив.Нека ги харчи в Бобов дол
Инжинера публикува:
14 Май 2023 | 22:18
Ки му барате Макарите на Бръчков!!!
Елена Димитрова публикува:
14 Май 2023 | 09:29
Поздравления за статията много висок стил. Освен това много ми хареса примера, за който много отдавна се коментира, а именно Христо Георгиев и Георги Ангелски. Просто съм въодушавена от този пример и за съжаление е точно така. Ние петричани сме длъжни да излезем и гласуваме и да променим тази порочна практика на самозабравили се политици, които ни виждат през техните очи само като гласоподаватели, сиреч даденост, под строй като стадо овце. Идва и въпросът кой да изберем? Ще ми се да не е никой от тези, които през последните няколко години минаха през политическия екран. За Бръчков много съжалявам, много се радвах за него, че стана кмет, но съм разочарована от това което разбирам през последните години за далаверите, за сигналите и проверките на прокуратурата, което означава, че той не е моя кмет, както и Вельо. Само жена кмет може да оправи Петрич. Бъдете разумни мили петричани, защото децата ни напуснаха града!!
kapitanov публикува:
14 Май 2023 | 08:29
za6to nikoi ne spomenava dalaverite v veika tam e stra6na izmama
БринДоС публикува:
13 Май 2023 | 23:03
Трима човека пишат 16 коментара. БринДоС 11, Стоян 3 и по един от двама читатели. На кирилица и на шльокавица да пишеш все си същия теменужник. Да не забравиш да ми изтриеш коментара
захов публикува:
13 Май 2023 | 18:09
бусовете почистването сметището абе тоя ангелски е по нагъл от гюпката казвам ви нема таков човек да нема бело в очите и нагъл и надменен е тоя го потопи на митко
Вельо Илиев публикува:
13 Май 2023 | 14:14
От къде извади Марио Минев 10000 лева да си поръча атаката?
много запознат публикува:
13 Май 2023 | 13:43
Ангелски ще приключи преди Бръчи.Текат едни проверки за едни води,които се изсипват вместо боклук и всичко се плаща,багерчето му работи на сметището,камиончето му събира по града паднали дървета и боклуци и най-важното..............за десерт.............Този път няма отърваване като в ДАИ където натопи всички само той да е сух.Ама вярно е,че Ангелски когато пийне говори,че пара има достатъчно и дори Бръчката да "да даде фира",Коцето ще го избутат за кмет и пак той ще е на баша.АНГЕЛСКИ ГЛЕДАЙ САМО ДА НЕ СЕ ПОДМОКРИШ В СЪНЯ СИ!
Илия публикува:
13 Май 2023 | 08:57
До изборите Бръчков ще има поне две дела и това го каза вчера Ангелцки а той иска да си сложи Коцето депутата да стане кмет е става интересно Бръчков па Динев сега Коцето е накрая двама се карат трети печели да не върнем Вельо на бел кон!
mmm публикува:
13 Май 2023 | 08:10
боже ,боже ,тъпа статия, тъпи коментари. Бръчков ще е кмет и още как . ще ги отнесе и минев и динев, тоя па къде е тръгнал, за динев никой няма да гласува ,нищо че сега го будалкат ..и да не е от герб бръчков е изграч само им гледа сейра .Аре кротнете и си харчете парите разумно , статии тука файда нямат
до марин публикува:
12 Май 2023 | 23:44
иво попов оти напусна общината бе шамшал
ванчо публикува:
12 Май 2023 | 23:42
кирчо радиото е срещу бръчков и по цел ден само това повтара че бръчката нема да е повече кмет е убаво де нема дае па трачиш за пари в кметството .
Наблюдател публикува:
12 Май 2023 | 23:39
Поредната публикация поръчана от Марио Минев. Очевидно е, че все още не може да преживее загубата на стадиона. Срам и резил за него и престъпната му групировка! Продължавайте с поръчковите статии и тролските коментари.
Гражданин публикува:
12 Май 2023 | 23:38
Съдейки по правописните грешки и липсата на запетаи в коментарите става ясно, че зад тях стоят Стоян Димитров и онзи индивид Гошо Динев. Да им пожелаем успех в кампанията!
мария публикува:
12 Май 2023 | 23:22
бръчи е пътник заради ангелски и това ке го кажем при бойко казала съм на динев да ме води при бойко над 20 човека кметове съветници бизнесмени от администрацията на общината сички са против бръчков она рилка и она е готова да напусне с велко ижо е умен трагна си по рано да не говори кмето после глупости нема таков човек надменен и за сички плюва от герб по кмето на симитли по стоян от сандански по гошо плоскалията по емил на струмяни по кметовете по селата вика обижда а бе нема д а е кмет бръчи
ofeto публикува:
12 Май 2023 | 23:14
iskaraite fakturite za jivel be hora da vidat narodo mafiq
Филка публикува:
12 Май 2023 | 23:12
Казала съм и на Савеклиева и на Динев ако не сменим Бръчков е възможно в Петрич да нямаме кмет от ГЕРБ. Народо си иска промена а па и кмето се изложи самопростотии пражи защото се е самозабравил.Мите да си вдига белото знаме и да се прибира.
марин публикува:
12 Май 2023 | 23:06
Знаетели кои ке са кандидати за кметове. Всеки вика Бръчков е преключил ама още никой не се обявява????????? Ако е Ангелски кандидат на ГЕРБ аз категорично напускам партията!!!!!!!!
Василка публикува:
12 Май 2023 | 23:06
Още по интересно Бръчков няма да е кмет от ГЕРБ а от партията на президента от герб кандидати ке са или Динев или Коцето депутато на Ангелски
kiro публикува:
12 Май 2023 | 22:45
e sega si spomnih kakva vojna beshe celiq grad beshe podivel brachkov nemashe da stane kmet bez mitko tanev a sega mite e tvardo sreshtu dalgiq nadmenen aptekar.
танев публикува:
12 Май 2023 | 22:34
точно ангелски е същия като гюпката като за последно; бръчката ке изгуби като вельо една и съща работа едни и същи строят като огледало са; проверете далаверите с превозите с бусовете на ангелски;

Добавете Вашия коментар

TOP