Катастрофи в Пиринско, има пострадали

26 Февруари 2024 | 11:39
0 коментара
Криминално
Благоевград
Катастрофи в Пиринско, има пострадали

Пиян водач е предизвикал катастрофа. При други произшествия в района на Петрич и Сандански има пострадали, информираха от полицията.

На автомагистрала "Струма" към петричкото село Генерал Тодоров автомобил "Фолксваген Голф" е катастрофирал 19-годишен водач. Той е от село Дрангово. Карал е с превишена скорост. Колата е излязла от пътното платно и се е преобърнал в крайпътна територия. С охлузна рана на главата и тялото е пострадала 17-годишна пътничка в автомобила. Тя е настанена за наблюдение в МБАЛ-Петрич. На водача на автомобила е направена проба с техническо средство за употреба на алкохол, която е отрицателна.

На улица „Полк. Дрангов“ в Сандански автомобил „Мерцедес“ с 19-годишен водач от града, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е ударил челно в паркиран „Мерцедес“. При удара той се придвижил напред исе блъснал в задната част паркиран автобус „Мерцедес Спринтер“. При инцидента няма пострадали. Нанесени са материални щети. На 19-годишния водач са направени проби с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, които са отрицателни.

В Петрич, на улица „Цар Борис III“ автомобил „Роувър“ с 26-годишен водач, е предизвикал инцидент. Петричанинът е блъснал „Шкода Фабия“ с 50-годишен водач, който също е от Петрич. Няма пострадали при инцидента. На водача на лекия автомобил „Роувър“ е направена проба с техническо средство за употреба на алкохол, която е отчела 1,88 промила. Той е задържан за денонощие.

На пътя между Сандански и Петрич в района на отбивката за местността „Рупите“, поради техническа неизправност се е откачила задната лява гума на товарен автомобил „Ман“ с 67-годишен водач от село Беласица, която е ударила челно лек автомобил „Сузуки Гранд Витара“, като в резултат на удара същият се е блъснал и спрял в еластична ограда, но бива ударен в задната си част от лек автомобил „Тойота Рав 4“. Нанесени са материални щети и няма пострадали. На тримата водачи са направени проби с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, които са отрицателни.

Добавете Вашия коментар

TOP