Катастрофи в Пиринско, четирима са ранени

06 юли 2022 | 11:25
0 коментара
Катастрофи в Пиринско, четирима са ранени

На 05.07.2022 г. около 16.30 часа при облачно време и мокър асфалт, на пътя между селата Дъбница и Долно Дряново, общ Гърмен, неправоспособен водач на 43 години от с. Крибул, общ. Сатовча, управлява мотоциклет „Априлия“ след като е употребил алкохол. Поради движение с несъобразена скорост, водачът губи контрол над управлението на МПС и пада на пътното платно. При инцидента пострадалият водач е получил фрактура на ключица и охлузни рани. Предоставена му е медицинска помощ и е освободен за домашно лечение. Положителната проба за алкохол, установена с техническо средство, е 1, 67 промила. По случая в РУ Гоце Делчев е заведена преписка.

На 05.07.2022 г. в гр. Петрич на ул. „Цар Симеон“, при ясно време  и сух асфалт, 63-годишен водач на мотоциклет „Хонда“, предприема изпреварване на лек автомобил „Шкода“, който завива наляво и е управляван от 22-годишен водач. При извършване на маневрата мотоциклетът се удря в лекия автомобил, в резултат на което е пострадал мотоциклетистът, получил тежки травми на главата и тазобедрената става. Транспортиран е в столично медицинско заведение с опасност за живота. Пробите на водачите за алкохол са отрицателни. Случаят е докладван на прокуратурата.

На 05.07.2022 г. около 11.25 часа на изхода на с. Габрене, общ. Петрич, в посока ГКПП „Златарево“ бус „Мерцедес, управляван от 23 – годишна водачка от с. Долна Крушица, забелязва при излизане от десен завой две лица, които извършват дейности по почистване на растителност край пътя. При заобикаляне на лицата и с цел да избегне сблъсък с насрещно движещ се автомобил, водачката рязко завива надясно и блъска двете лица, които работели на пътя. Пострадалите работници са 47–годишен мъж от с. Габрене, който е с фрактура на дясна подбедрица и настанен в болницата в Сандански  без опасност за живота. Вторият пострадал е 65–годишен мъж от същото село, който е с травма на главата и е настанен с опасност за живота н МБАЛ „Югозападна“ в Сандански. Пробите на участниците в ПТП са отрицателни. Случаят е докладван в прокуратурата.

На 05.07.2022 г. около 03.00 часа в района на бензиностанция „Петрол“ край гр. Симитли е установен лек автомобил „Хюндай Санта фе“, управляван от неустановен водач, който е излязъл от пътното платно и след удар в еластичната ограда край пътя е паднал на ж. п. линията. Автомобилът е собственост на 55-годишен мъж от гр. Симитли. Случаят е докладван на прокуратурата, а в 02 РУ Благоевград е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал 1 А, във вр. с чл. 342, ал.1 от НК.


Добавете Вашия коментар!

АНКЕТА

Одобрявате ли връщането на маските заради Ковид вълната?