КАТ погва пешеходци за неправилно пресичане

29 Януари 2021 | 16:03
0 коментара
Криминално

От днес до 3 февруари започва нова акция на "Пътна полиция" в цялата страна. Униформените ще следят за неправилно пресичане от пешеходци, както и за отнемането на предимството моторни превозни средства, съобщи инспектор Николай Крушарски. 

Причината за новата операция е регистрираният голям брой на нарушения през изминалия период на засилени полицейски проверки. Тя се проведе миналата седмица и беше в рамките на 5 дни. Тогава са регистрирани 640 неправилно пресичащи пешеходци и 100 водачи на МПС, отнели предимство.

По време на акцията органите на реда са хванали над 26 хил. нарушения на скоростните режими, като 15 хил. от тях са регистрирани на територията на населени места. Над 1200 водачи пък са спипани да карат без колани, а пияните шофьори са 130. Голям е броят и на седналите зад волана дрогирани - общо 73. 

От полицията припомнят, че санкцията за неправилно пресичане е 20 лв., а при прескачане на мантинели и заграждения - 50 лв. Глобата за отнемането на предимство на пешеходци от страна на шофьорите също е 50 лв. 

Добавете Вашия коментар

TOP