КАТ дебне! Шофирайте по правилата

02 Юли 2021 | 11:34
0 коментара
Криминално

От КАТ съветват шофьорите да карат внимателно и по правилата, защото по пътищата текат спецакции срещу любителите на високите скорости и чашката.

610 лица и 560 моторни превозни средства са били проверени по време на вчерашната операция в Хасковска област срещу купуването на гласове, битовата престъпност, контрабандата на акцизни стоки, опазване на обществения ред, издирвани.

Констатирани и заснети са 31 превишения на скоростта и са съставени 56 фиша и 10 акта по Закона за движение по пътищата. Връчени са 13 електронни фиша и 6 наказателни постановления, съобщиха от полицията.

Проверени са 63 лица, представляващи интерес и са иззети 200 къса безакцизни цигари от хранителен магазин в Свиленград. Образувани са и 2 бързи производства срещу водачи, нарушили ЗДвП. Първият е неправоспособен на 18г., който е заловен в с. Хлябово, а вторият на 40г. от с.Узунджово, е хванат да шофира в селото фиат след употреба на 2,22 промила алкохол. При справка се оказало, че колата е с прекратена регистрация. Операцията продължава и през следващите дни.

Добавете Вашия коментар

TOP