Карлсберг България официално представи поредния реализиран проект за обновяване на междублокови пространства, част от инициативата на "Пиринско" „Реновирай градинката в квартала“

20 Септември 2016 | 15:20
0 коментара
Общество
Карлсберг България официално представи поредния реализиран проект за обновяване на междублокови пространства, част от инициативата на Пиринско  Реновирай градинката в квартала

Днес Карлсберг България официално представи един от реализираните печеливши проекти за обновяване на междублокови пространства, част от инициативата на Пиринско „Реновирай градинката в квартала“.

На събитието в Благоевград присъстваха представители на висшия мениджмънт на Карлсберг България и Христина Шопова, Заместник-кмет по култура и хуманитарни дейности към община Благоевград.

50 000 лева са инвестирани в облагородяване на обществените градинки в 6 града и 8 села в региона на Благоевград по инициатива на „Пиринско“

Благоевград, 20 септември 2016 г. – Жителите в 6 града и 8 села в домашния регион на „Пиринско“ вече се радват на обновените междублокови пространства в своя квартал. Облагородяването на обществените градинки се изпълнява по инициатива на родното пиво на Благоевград и региона като основната идея на проекта е да придаде приятен и зелен облик на общите отворени площи.

След края на регионалната кампания на „Пиринско“ по събиране на капачки, измежду феновете на пивото, участвали в инициативата, в томбола бяха определени победителите – общо 20 групи от минимум 4 души. Всяка от печелившите компании получи облагородяване на стойност 2 500 лв., като победителите избират от каталог с какво да бъде реновирана градинката им в рамките на посочената сума. Така печелившите локации в с. Самораново, с. Кавракирово, с. Полето, с. Кърналово, с. Поленица, с. Мусомища, с. Коларово, с. Бабино, гр. Кюстендил, гр. Благоевград, гр. Банско, гр. Сандански, гр. Симитли и гр. Разлог бяха реновирани, а техните жители вече се радват на едно по-приятно място за отдих и срещи със съседи и приятели.

„Радваме се, че с инициативата на „Пиринско“ успяхме да допринесем за облагородяването на градинките в населените места в Благоевград и региона. Като социално отговорна компания ние се стремим да допринасяме за положителното му развитие, а обновяването на споделените междублокови пространства е отличен начин да го направим. Това е едно чудесно начиние, в което ни подкрепи и община Благоевград“ – споделя Бранимир Братанов, Маркетинг Директор на „Карлсберг България”.

Инициативата за реновиране на междублоковите пространства в региона следва традицията на „Пиринско“ за втора поредна година да дава своя принос за облагородяване на обществените площи.

 

За „Пиринско”

„Пиринско“ има традиции в грижата за естествената природна среда в своя регион. С подкрепата на „Пиринско“ са реализирани няколко проекта в Национален Парк Пирин и Национален парк Рила, благодарение на които са поставени нови указателни табели и знаци, възстановени са съществуващите и са подновени кътовете за отдих на територията на парковете. 

„Пиринско“ се грижи за облагородяването на родния си град и организира Доброволчески ден, в който служителите на „Карлсберг България“ почистват, залесяват, боядисват и обновяват градските паркове и градини на Благоевград - с помощта и подкрепата на Община Благоевград.

„Пиринско“ е една от най-динамичните бирени марки на пазара, която е и един от основните двигатели на бирения бранш като цяло. По последните данни на агенция AC Nielsen, „Пиринско“ достигна 16,2% дял от общия пазар на бира за първите осем месеца на 2016 г., което нарежда марката на първо място сред бирените брандове у нас. В домашния си региона за същия период от настоящата година Пиринско държи близо 50% пазарен дял в обем.

За „Карлсберг България”:

Продуктовото портфолио на компанията включва разнообразие от първокласни бири – националните „Шуменско” и „Пиринско”, международните марки на компанията „Carlsberg” и „Tuborg”, чешката „Budweiser Budvar”, немската пшеничена бира „Erdinger” и белгийската крафт бира „Grimbergen”. „Карлсберг България” предлага на нашия пазар и сайдерът „Somersby” в пет разновидности – ябълка, круша, къпина, боровинка и най-новото попълнение от миналия месец – мътен ябълков сайдер с натурални парченца плод „Somersby Apple Blend”.

За Carlsberg Group

Carlsberg Group е четвъртата по големина пивоварна компания в света с широко портфолио от марки бира и други напитки. Carlsberg, Baltika и Tuborg са сред осемте най-успешни марки бира в Европа. Carlsberg Group има над 45 000 служители, а продуктите на компанията се предлагат на над 150 пазара. 

Източник: „Карлсберг България”

Карлсберг България официално представи поредния реализиран проект за обновяване на междублокови пространства, част от инициативата на Пиринско  Реновирай градинката в квартала

Добавете Вашия коментар

TOP