Каратеките от "Спартак" - Сандански с медали от 25 th World Shotokan Karate Championships and 25 th Kohai World Cup

13 Октомври 2017 | 09:01
0 коментара
Спорт

От 4-ти до 8-ми октомври 2017 г. в град Егер/Унгария се проведе 25 th World Shotokan Karate Championships and 25 th Kohai World Cup.

В състезанията участваха над 40 страни с повече от 1600 състезатели. За разлика от много световни организации в Shotokan Karate - Do of United Nations /SKDUN/ има само една световна купа, която се отнася за ученическите технически степени в карате-до и едно световно първенство на което се преборват майсторските и кандидат-майсторските степени.

В Световната кохай купа за ученически степени от 10-то до 4-то кю, Националният отбор по Шотокан Карате - До на България се класира на 2-ро място, а в Световното Първенство, от 3-то кю до 8-ми дан, се класира на 3-то място по брой спечелени медали. За поредна година българските каратеки потвърдиха високото ниво на Шотокан Карате - До в България и накараха всички останали страни да се съобразяват с тях.

Клубът за Източни Бойни Изкуства "Спартак", гр. Сандански участва и в двете световни първенства с 8 състезатели и един съдия - треньора на санданския клуб - Костадин Чепандов, като състезателите на клуба завоюваха 4 бронзови медала. В 25-та Световна Кохай Купа, КИБИ "Спартак" участва с 4 състезатели в рамките на Националния отбор по Шотокан Карате - До на България, като и четиримата представиха достойно санданската школа по карате-до.

Лидия Златкова завоюва бронзовия медал при децата (9-7кю) в състезателна дисциплина Санбон Кумите.

Татяна Стоянова също се окичи с бронз при миникадетите, категория -45 кг., в спортна дисциплина Кумите.

Много добре се представиха и най-младите състезатели при децата - Матео Еммануил и Захара Сиракова.

В 25-то Световно Първенство по Шотокан Карате - До, КИБИ "Спартак" също имаше 4 състезатели, като при кадети Димитър Михов се класира трети в спортна дисциплина Кумите, категория -55 кг., също така трета се класира и Атина Трендафилова при девойките в спортна дисциплина Кумите, категория -57 кг. Васил Андонов се класира 4-ти при младежите в спортна дисциплина Ката, а 5-ти в отборните преборвания се класира Кристиян Гаврилов, като част от националния отбор в дисциплина Кумите микс отборно при младежите.

източник:Sandanski1.com.

Добавете Вашия коментар

TOP