Караянчева заплашвала директора на полицията в Кърджали

09 Юли 2021 | 14:47
1 коментара
Общество

Бившият председател на парламента Цвета Караянчева е заплашвала директора на ОДМВР – Кърджали да не разследва служители на Държавното горско стопанство за предизборни престъпления.

Това заяви на пресконференция служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

„Действително хората не са виждали и смисъл да сезират органите на МВР. Може би това е една от причините за миналата година да имаме хиляда сигнала до МВР за такива престъпления, а тук само за броени седмици имаме шесткратно увеличение на тези сигнали, които получаваме за данни за предизборни престъпления“, подчерта той. Рашков добави, че има десеткратно увеличение на броя на досъдебните производства срещу извършители на такива престъпления.

„Провеждаме полицейски операции в кърджалийска област днес и вчера. Те са основани на данни, че служители, включително и ръководни такива, на Държавното горско стопанство дават или не дават дърва за огрев на хората в този регион и това решение се взима от това дали този човек ще гласува за ГЕРБ или няма да гласува за ГЕРБ.

Когато предприехме активни процесуални действия, за да изясним един такъв случай по телефона на регионалния директор на МВР в Кърджали се обажда бившият председател на Народното събрание Цвета Караянчева със заплаха към него, че няма да остане на поста си и защо предприема такива действия срещу тези държавни служители, тъй като те са активисти на ГЕРБ“, заяви служебният министър.

Той добави, че директорът на Държавното горско стопанство в Кирково Митко Манев и бизнесменът, който се е занимавал с дърводобив, Митко Хабитов и един активист на ГЕРБ са задържани, считано от днес.

Рашков каза още, че кметът на Гурково заедно със сина му са задържани за същите видове престъпления, които са активисти на ДПС.

Добавени коментари

Er публикува:
09 Юли 2021 | 16:09
Тая как я нарече Боко, тъпа Кърджалийска пу*ка? Заплашвала, овца

Добавете Вашия коментар

TOP