Караме ски за 20 лева в Банско само в първата събота от новия ски сезон

16 Декември 2021 | 10:32
2 коментара
Общество
Караме ски за 20 лева в Банско само в първата събота от новия ски сезон

Дневната карта за ползване на лифт в Банско ще е 20 лева само в първата събота, 18 декември, от новия ски сезон. Това обявиха от фирмата концесионер на ски курорта на интернет страницата си.

Първоначално се очакваше Банско да отвори пистите на 18 декември, но заради снега в последните седмици и ниските температури има предпоставки сезонът да бъде открит на 17 декември, тоест ден по-рано. Очаква се обаче повече туристи да има през почивните дни и затова цената на лифт картата ще е само 20 лева на 18 декември.

В същия ден само срещу 10 лева гостите на Банско ще могат да ползват кабинковия лифт в двете посоки. Разходката до Бъндеришка поляна си заслужава и без ски, защото от 12 часа децата от ски клуб „Юлен“ ще направят демонстративно спускане.

Иван Обрейков от „Юлен“ сподели, че в ски зоната работят 8 снегоутъпкващи машини, а когато условията са подходящи, се включват и оръдията за изкуствен сняг.

Заедно със старта на сезона концесионерът на ски зоната обяви и цените на лифт картите за ползване на съоръженията. Така туристите, които са избрали да прекарат в планината коледните празници, ще купуват дневни лифт карти на цените от миналата година. От 17 до 26 декември цената на лифт картата за ден е 70 лева в Банско. За два дни е 134, а за три излиза 203 лв. на човек. От 27 декември до края на зимния сезон дневната такса за ползване на съоръженията в ски зоната става 79 лева, което е увеличение с 9 лева спрямо миналата година. Причината за скока са по-високите цени на тока, който е основен разход за функциониране на съоръжението.

На по-високи цени ще са и дневните лифт карти в Боровец този сезон, като до Коледа ще са като миналата година, а след това скачат на 75 лева, което е увеличение с 13 лева.

В Банско от 10 декември работи и ледена пързалка в часовете между 12 и 21 часа. Цената за каране на кънки е 17 лева за два часа за възрастни и 10 лева за деца. Предлагат се и кънки под наем, които са на цени 17 лева за възрастни и 10 лева за подрастващите.

Добавени коментари

Запознат публикува:
16 Декември 2021 | 13:27
Началникът на отдела за икономическо развитие Таня Станчева, която е превзела най-важните отрасли в града туризъм и култура, вече втори месец не се явява на работа, но пък за сметка на това получава богато възнаграждение и пари за доста солиден извънреден труд. Станчева, която е във всекидневни скандали с подчинените си, е и най-лансираната и привилегирована служителка в Община Банско. Семейният й хотел "Планински романс" цялото лято (напълно случайно) бе официален партньор на всички фестивали в града. Знаем, че не минава публично събитие без кетъринг от семейният й хотел. Скандалната служителка неведнъж си е и позволявала да унижава подчинените си публично, затова някои от тях нямат търпение да заменят работата в администрацията с друга сфера. Вече над осем години положението в общината е непоносимо. Станчева е сложила ръка над повечето отдели, а това кара останалата част от администрацията да негодуват. Помнят се и алчните й действия по времето на предишната власт, когато събираше останалите от служебните банкети маркови и скъпи бутилки с алкохол, скъпи мезета и мъкнеше огромни торби към хотел "Планински романс". В града открай време недоумяват как най-некомпетентният, но гъвкав човек е завзел цели три отдела, които с нищо не помагат за развитието на туризма и културата в планинското градче. За нея се говори, че е кадърна само в едно - да бъде с почти всяка власт, независимо дали си разбира от работата, а нейната сила и професионализъм са нагаждачеството и позата партер.
Само питам публикува:
16 Декември 2021 | 13:01
А Станчевата каков процент че земе?

Добавете Вашия коментар

TOP