Каракачанов, ВМРО: Спрете клип на ДОСТ и отзовете турския посланик

07 Март 2017 | 07:06
0 коментара
Политика
Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов настоя за спиране на "скандален" предизобрен клип на ДОСТ и отзоваване на турския посланик Сюлейман Гьокче.
"Турският посланик се появи в кадри на предизборен клип на ДОСТ. Освен че е нарушение на Виенската конвенция за дипломатическата работа, това е дръзка провокация, която цели да покаже ясно зад коя партия застава Турция", гласи официална позиция на ВМРО срещу формацията на Лютви Местан. 

Според Каракачанов явно "някой си мисли, че така въпросът ще стане междудържавен и това ще проправи пътя на поредната противоконституционна формация". 

Той настоя БНТ да спре да излъчва скандалния клип, на който се появява и надпис на турски език – от т.нар. Тюркян чешма

Агитацията на турски в интернет пък въобще не е спирала, подчертаха от ВМРО и публикуваха линк от сайта на ДОСТ. 

"Патриотите от ВМРО настояват също СЕМ и ЦИК да се намесят незабавно, а не да си правят оглушки, както обикновено, при подобни предизборни нарушения от страна на антибългарски етнически партии. Каракачанов призовава за хладнокръвна обществена реакция – защото всяка истерия сега е всъщност част от сценария на Ердоганова Турция", се казва още в съобщението. 

Като недопустима намеса на Турция във вътрешните работи на България лидерът на ВМРО определя и изказването на турския социален министър, който призова българските изселници да гласуват масово на изборите на 26 март, допълвайки, че турската държава подкрепя партията на Местан. 

"В същото време 1000 автобуса с изборни „туристи“ са вече готови, а в Кърджали полицията разкри склад с хранителни продукти, с които се извършва на практика купуване на гласове", твърдят от ВМРО. 

Затова Каракачанов призова за ефективна блокада на границата като „Обединени патриоти“ започват действия в тази посока. Блокадата е нужна, за да се пресече пътят на Ердоган към българския парламент, категоричен бе той.

Предизборния клип можете да видите на сайта на ВМРО.

Добавете Вашия коментар

TOP