Каракачанов предлага референдум за Конституцията

01 Септември 2020 | 14:57
1 коментара
Политика

Нова идея от лидера на ВМРО и вицепремиер в кабинета на ГЕРБ Красимир Каракачанов – референдум за всички промени, които се предлагат в Конституцията. Предложението си обяви самият той и не скри възмущението си, че ГЕРБ все още не са заявили дали приемат текстовете на „воеводите“ за основния закон.

Позицията ми за Конституцията е ясна, тя е още преди две седмици. Ние сме заявили 6 идеи и предложения, които смятаме, че са фундаментални, каза военният министър, който присъства на откриването на учебната година във Военна академия „Георги С. Раковски“.

Нашите предложения са фундаментални и ние сме заявили нашата позиция - ако ще се променя Конституцията, тя трябва да се променя глобално. И бихме подкрепили един проект, в който са заложени нашите предложения, каза Каракачанов.

Колкото до това дали са ги приели коалиционните им партньори от ГЕРБ, той заяви, че след като са ги обявили не са имали оттогава коалиционна среща.  И добави, че се надява скоро да има такава, както и че вече чул, че от ГЕРБ не са много склонни да приемат. Но аз не разбирам аргументите им, подчерта вицепремиерът.

Единственият компромис, който могат да направят от ВМРО е да се направи референдум не само по нашите предложения, по всички предложения в Конституцията. Тогава ще видите какво предпочитат хората и чак тогава заедно, ако ще се правят избори въобще за Велико Народно събрание, да се направи референдум. А не утре в едно бъдещо Велико Народно събрание да се променя Конституцията според политическата конюнктура, е тезата на Каракачанов.

Добавени коментари

Ff публикува:
01 Септември 2020 | 15:57
НЯМА ТАКЪВ БОКЛУК КАТО ТОЗИ СВИНСКИ Г@З

Добавете Вашия коментар

TOP