Каракачанов: Обяснете ми как политици, които се мразят, ще постигнат консенсус?

18 Февруари 2021 | 19:40
1 коментара
Политика

Това, което е притеснително за ВМРО относно парламентарните избори, е не преминаването на 4-процентната бариера, а как политици, които се мразят, ще стигнат до консенсус, за да се свърши нещо полезно за хората.

С тези думи вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира предстоящия вот, насрочен за 4-ти април.

 

Пред журналисти във Велико Търново той изрази мнението, че няма как Валери Симеонов и Веселин Марешки да откраднат от гласовете на ВМРО.

 

Каракачанов посочи, че с общи приказки и общи заклинания, със сеене на клевети не се постига нищо, освен объркването на хората, все по-малка избирателна активност и разделение на българската нация на враждуващи лагери.

 

На въпрос кои са каузите, които могат да обединят политиците днес, той отговори, че това трябва да са решаването на демографския проблем у нас – с намаляващото и застаряващо население; създаване на сигурна държава – с гарантирани структури за сигурност, армия, полиция; развитие на икономиката на България с акцент – подобряване на условията за работа в земеделския сектор.

 

Каракачанов изрази опасения, че ако в следващия парламент влязат хора, които се мразят помежду си, те няма да могат да осъществят консенсус за добруването на обществото.

  

Ако българските политици четяха правилно Левски през последните 30 години, България щеше да е друга, коментира Каракачанов.

Той припомни, че в едно друго време Левски е представян като ляв и прогресивен, а сега го тълкуват като първия европеец с нова идеология, а Левски е българин с българска идеология.

 

По думите му има двама души в новата българска история, благодарение на които се е оформила националната идея, това са Паисий Хилендарски и Васил Левски. Според него не трябва да приписваме Левски към чужди идеологии.

 

Военният министър бе на посещение в Националния военен университет в града, където бяха почетени 148 години от обесването на Апостола на свободата Васил Левски. Там вицепремиерът прие почетния караул и поздрави възпитаниците на висшето учебно заведение, след което раздаде и награди от конкурс за есе, посветен на Левски. По-късно министър Каракачанов ще се включи и в общоградските чествания в центъра на града.

 

Относно протестите в софийския кв. "Факултета" във връзка с починалото след токов удар момче той прогнозира, че подобни проблеми могат да се избегнат, само ако малцинственото население у нас бъде интегрирано.

 

Преди година и половина съм предложил концепция за интеграция, в която няма никаква дискриминация и силови методи. Всичко минава през образованието, социалната политика, създаването на трудови навици и навици за уважение към другите. В момента се оправдава част от това население за незачитане на обществения ред и всички нередности, които вършат. Това не дава резултат. Нормалното е да се подходи както трябва, а не както пишат различни бюрократи от Брюксел, които не са прекарвали дори час в гето. Проблемът ще се реши през училището, през труда и през уважение към закона, категоричен бе Каракачанов.

Добавени коментари

Вуте публикува:
19 Февруари 2021 | 12:24
Ти ли не знаеш как ще постигнат консенсус? Далаверата,в която участваш и ти ви обединява! Циркаджия!

Добавете Вашия коментар

TOP