Каракачанов: Борисов иска през мажоритарната система да спечели мнозинство

14 Ноември 2016 | 15:41
0 коментара
Политика
Каракачанов: Борисов иска през мажоритарната система да спечели мнозинство

Ужасни глупости са, че мажоритарната система ще реши проблемите в България. Проблемите в България ще се решават, когато политиците в България решат да спрат да крадат.

Това заяви за „Хоризонт“ на БНР Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт. Той отчете като неистини твърденията за ново мнозинство в НС.

Г-н Борисов си прави една много проста сметка. При 160 общини, които държи ГЕРБ, в които целият бизнес се контролира от кмета на ГЕРБ, всички местни фирми са подчинени на кмета на ГЕРБ, всички цигани са купени от кмета на ГЕРБ, Борисов си прави сметка през мажоритарната система да спечели мнозинство.Това не Ви ли е ясно? Не мога да разбера защо всички се правите на луди, заяви Каракачанов.

Г-н Радан Кънев е решил да впечатли едни хора, които са отчаяни и искат промяна в политическата система. Промяната в политическата система става, когато политиците решат да бъдат почтени към обществото, а не като си измисляме за всеки нови избори нова избирателна система, каза още той. 

Борисов каза неистини – че щяло да се формира ново мнозинство в парламента. Друго, което каза, че претенциите на Патриотичния фронт са несъвместими с ГЕРБ. Нека напомня какви са нашите претенции на „Обединени патриоти“: минималната пенсия за хора със стаж над 40 г. да стане 300 лв.,  каза Красимир Каракачанов.

Може ли да се хвалиш, че си строил магистрали, зали, наливал си бетон и асфалт, а хората в същото време живеят със 150-160 лв. пенсия, възмути се той.

Припомняме, че кандидатите за президент и вицепрезидент на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Красимир Каракачанов и Явор Нотев на първия тур в изборите бяха подкрепени от 573016 души или 14,97% от гласувалите. Това им отреди трето място. В рамките на предизборната кампания Обединените патриоти получиха подкрепа и от „Народен съюз“, СЕК, „Защита“, „За честта на пагона“, „БГ Патриот“.

На втори тур на изборите официалната позиция на Патриотите бе, че не дават подкрепа нито на кандидата на ГЕРБ, нито на този на БСП, а призовават избирателите си да гласуват по собствена преценка.Изборните резултати за Обединените патриоти сочат, че патриотизмът е бъдещето на България и затова патриотичните сили  ще продължават да отстояват и реализират програма си, като основни пунктове от нея са недопускане завръщането на ДПС и другите етнически партии във властта, минимална пенсия от 300 лв., политика за отблъскване на нелегалните имигранти.

Каракачанов: Борисов иска през мажоритарната система да спечели мнозинство

Добавете Вашия коментар

TOP