Караджов посочи лъжите на Кирил Петков и Лена Бориславова, показа документи

09 Юни 2022 | 15:11
0 коментара
Политика
Караджов посочи лъжите на Кирил Петков и Лена Бориславова, показа документи

Лъжа е, че сме поискали допълнително 3,9 млрд. лева за Агенция "Пътна инфраструктура". Tова заяви вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов пресконференция.

"Това, което Ви беше представено вчера, като основен проблем, че съм поискал допълнителн 3,9 милиарда лева допълнително от бюджета на МРРБ, е лъжа. Аз никога не съм искал тези пари. Няма нито един ред с такива искания. Ще Ви прочета стенограмата от Министерски съвет".

Никой не е давал условие за даване на допълнителни средства, категоричен е Караджов.

Той е информирал кабинета, че се получава дефицит от 3,9 млрд. лева.

"В сряда следобед излязох от МС с таблица, от която се вижда, че са се натрупали, благодарение на решението на НС, допълнителни средства като дефицит, което отваря допълнителна дупка в бюджета. Това, за което информирах колегите за сериозна дупка в бюджета в размер на 3,9 милиарда лева. Тя се получава от няколко източника. Първият е решението на НС, по които по точка 1 и 2 от това решение, се  прехвърлят да се ползват от нашия бюджет 1,2 милиарда за стари плащания и втора, в точка 4, още 1,2 милиарда, които също са за стари и недовършени работи. Като и двете точки, касаят договори, за които бюджета на МРРБ е натоварен допълнително, от планираното през декември", разказа регионалният министър. 

Тази сутрин стана ясно, че Гроздан Караджов е депозирал оставката си в парламента.

Изказването на Караджов дойде в отговор на твърденията на министър-председателя Кирил Петков, че разрива на управляващата коалиция е причинен от това, че Караджов е искал да плати на фирмите, които изграждат магистрала "Хемус", наети от предишното управление. 

Добавете Вашия коментар

TOP