Карадайъ след среща с ГЕРБ: ДПС ще подкрепи вота на недоверие! Това е най-лошото правителство

15 Юни 2022 | 16:02
0 коментара
Политика
Карадайъ след среща с ГЕРБ: ДПС ще подкрепи вота на недоверие! Това е най-лошото правителство

ДПС ще подкрепи вота на недоверие на правителството. Всички разумни, съвестни и отговорни пред българския народ и бъдещето на страната народни представители трябва да го направят.

 

Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, след като той и ръководството на ПГ на Движението проведоха консултации с ГЕРБ-СДС, които са вносители на вота, съобщиха от пресцентъра на партията.

Да, ще подкрепим вота на недоверие с идеята, че продължаваме промяната на започналата промяна, която е необходима промяна за страната, каза Карадайъ.

Ние дадохме нашата оценка за това правителство - то е най-лошото от началото на демократичните промени в България, най-лошото за последните 32 години, подчерта лидерът на ДПС и на Парламентарната група на Движението.

От друга страна мотивите, с които ГЕРБ внасят предложението за вот на недоверие, са основателни. От тази гледна точка самите ние ще се опитаме да дадем своя принос и своите аргументи и мотиви в зала, когато се разглежда вотът на недоверие, каза още Мустафа Карадайъ.

В тези кризисни времена ние трябва да бъдем загрижени за българските граждани, за пенсионерите, за стабилността, за сигурността в страната и за преодоляването на кризите в нея. От тази гледна точка за нас най-важната антикризисна мярка е това правителство да си отиде, категоричен бе Карадайъ.

И обясни, че това автоматически не означава, че няма да могат да се направят нужните промени в бюджетите на Държавното обществено осигуряване, на Националната здравно-осигурителна каса или в държавния бюджет.

 

 

Карадайъ: ДПС ще подкрепи вота на недоверие! Това правителство е най-лошото за последните 32 г

 

Добавете Вашия коментар

TOP