Карадайъ с остра критика към властта в Гоцеделчевско

29 Март 2022 | 15:10
0 коментара
Политика
Карадайъ с остра критика към властта в Гоцеделчевско

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ събра съмишленици в Гоцеделчевско по време на възпоменателен митинг за възродителния процес през 1973 година.

Ръководството на Движението, народните представители, членовете и симпатизантите на партията поднесоха венци и цветя пред паметника на героите на демокрацията в Корница и пред паметника на жертвите на тоталитарния режим в село Брезница, съобщиха от партийния пресцентър. 

"Ние ще отстояваме и ще защитаваме демокрацията в България, а демокрацията представлява върховенство на закона и спазване на човешките, гражданските и политическите права и свободи на хората. Ние ще останем гаранти на демокрацията, гаранти на правата и свободите, на стабилността и сигурността в страната, гаранти на целостта на нашата родина, категоричен е Карадайъ.

"Не се събираме за реваншизъм или мъст. Събираме се, за да не се забравят онези грозни събития и да не се изопачават от дистанцията на времето, заяви лидерът на ДПС. И припомни, че доскоро хора от ГЕРБ казваха от трибуната на парламента, че такива грозни събития не е имало. 50 години минаха от последния опит за насилствена асимилацията. Това в учебниците още не присъства, а хора, които са били на власт в последните 10 години присъстват", подчерта Карадайъ и нарече това двоен стандарт.

"Днес имаме власт, която ползва инструментите на разделението и противопоставянето, на реваншизма. И то в едно кризисно и тревожно време", даде оценката си Мустафа Карадайъ.

"Вместо да търсим омекотяването на кризите, виждаме една власт, която разделя, която сочи с пръст и ползва незаконни методи и инструменти за разделение и противопоставяне. Видяхме го миналата година и по време на изборите”, заяви лидерът на ДПС. И допълни: „Тези министри казват, че властта им е на 100 дни. Да, властта е на сто дена, но министрите са на власт от 315 дни, от май миналата година. А единият от тях си позволи да ни върне онези грозни времена от периода на смяната на имената ни. Това са грозните неща", обяви лидерът в Корница.

"Да ни вземат името означава да ни вземат душата. Затова трябва да помним тази история, но не за реваншизъм, каза още Карадайъ. И припомни: „Така го направихме. През 1985 година се създаде и нелегалната организация за борба без оръжие с ръководител д-р Ахмед Доган. Бяха разкрити, влязоха в затворите, но не спряха битката от затворите, за да стигнем организираните мирни протести през май 1989 г. в Североизточна България, които ускориха падането на тоталитарния режим, за да дойде демокрацията в България. За да дойде свободата в България. Тогав ние се обединихме. Западните с Източните Родопи, Родопите като цяло с Делиормана. И ние се обединихме в България. И това обединение се нарича Движение за права и свободи.”.

Добавете Вашия коментар

TOP