Карадайъ: Няма да подкрепим предложени кабинети от ГЕРБ и БСП

29 Април 2021 | 14:23
0 коментара
Политика

„Няма да подкрепим предложени кабинети от ГЕРБ и БСП. Според нас отиваме към предсрочни избори”. Това каза пред журналисти председателят на ДПС Мустафа Карадайъ във връзка с третия мандат за съставяне на правителство.

„Доколкото разбрах мандатът не е връчен. Има изявления на президента, че третият мандат ще бъде връчен на 5 май на БСП. Ние от ДПС изразихме нашите позиции и начина на разчитането на изборните резултати, а именно, че българските избиратели избраха промяната. Освен това имахме възможност да заявим нашата позиция, че партиите, които загубиха изборите, говоря за ГЕРБ и БСП, няма да ги подкрепим, ако предложат кабинет”, посочи още Мустафа Карадайъ, цитиран от „Фокус”.

Той заяви, че връчването на трети мандат неслучайно е предвидено в Конституцията и с оглед на това би било добре тези, които получат третия мандат да се опитат и да потърсят съгласие в Народното събрание за определени политики.

„Тепърва ще видим каква ще бъде позицията на БСП и според тяхната позиция ще видим как ще се развиват процесите”, допълни още Мустафа Карадайъ.

Добавете Вашия коментар

TOP