Карадайъ: Кирил Петков е използвал службите за лична изгода

04 юли 2022 | 06:21
1 коментара
Карадайъ: Кирил Петков е използвал службите за лична изгода

Кирил Петков е използвал службите за лична употреба.

Това заяви в предаването „На фокус” по Нова телевизия лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

От петъчното заседание на НС стана ясно, че има двама души, които се крият по темата. Казват се Кирил Петков и Асен Василев. Те бяха длъжни да присъстват на петъчния блиц контрол. Но предната вечер в НС бяха службите за сигурност и МВнР. Имаше 4-5 души, които са присъствали на един съвет при министър-председателя, за който всички говорят. Службите казаха много тревожни неща по адрес на Кирил Петков. За да не излезе от мен класифицирана информация, ще обобщя темата така: Тази тема Кирил Петков я е употребил, както и службите за лична употреба, за лична изгода”, заяви той, коментрирайки ескпулсирането на руските дипломати.

По думите му никой не е опровергал това мнение на Председателския съвет.

 

"Всеки дипломат, който работи против националните интереси, трябва да бъде изгонен от България независимо дали е от Русия. След като е извършен един акт, независимо кой е поставил ултиматум, не ги приемаме. Никой няма право. Другата страна на въпроса е кой и дали в рамките на закона е извървял този път и с каква цел."

"Има и сигнали до прокуратурата за Кирил Петков - и за златните паспорти."

Президентът трябва да свика КСНС, независимо че Кирил Петков е в оставка.

Ако вредят на националните интереси на България, отговори Карадайъ на въпрос как ще реагира движението, ако изгонят 70 турски дипломати утре.

Дали ще успее, ще видим, но явлението в последния месец е много интересно. Според тях е правилно да се купуват народни представители като на битпазар, обясни председателят на ДПС по повод проектокабинета на Асен Василев.

Липсата на нормалност и диалог е големият проблем в нашата политика в последното правителство или последната една година. Като се изключи правителството на Пламен Орешарски в последните 12 години ДПС е било в опозиция.

Кирил Петков и Асен Василев са проксита или аватари на Иво Прокопиев, каза още Карадайъ.

Най-нормалното е в тази ситуацияда се отиде на избори, но всички да отидат с приоритети за бъдещето на страната, а не с противопоставяне и омраза.

Делян Пеевски е част от ДПС, добави лидерът на ДПС.

По въпроса за премахването на обект до летните сараи в Росенец, Карадайъ заяви: "Фирмата, която е поставила преместваем обект на мястото на монолитна сграда, която е купила от "Лукойл", го е премахнала. На мястото на тази монолитна сграда е поставена сглобяема къща. Тази тема ми заприличва на това преди 13 г. Моделът не е различен на "Промяната" и на ГЕРБ. Тогава премахнаха едно барбекю, беше голяма сензация за цялата държава.

Копи и пейст модел. Казваме за тези, които говорят, че са промяна, те са промяна в продължение на същия модел на ГЕРБ, но в по-лоша посока."

 

Епицентър.БГ 


Коко публикува:
05 юли 2022 | 23:22
Момчето с Евро атлантическа та родина? Ти кой си бре? Ти си безродник.

Добавете Вашия коментар!

АНКЕТА

Одобрявате ли връщането на маските заради Ковид вълната?