Капитанът на похитения кораб е 38-годишен от Благоевград

20 Ноември 2023 | 19:51
1 коментара
Общество
България
Капитанът на похитения кораб е 38-годишен от Благоевград

Капитан на отвлечения в Червено море кораб е 38-годишният Любомир Чанев от Благоевград. Мъжът живее със семейството си във Варна, но корените са му от петричкото село Кавракирово.

Родителите на капитан Чанев, които са земеделски производители, и сестра му, от години живеят в благоевградския квартал "Струмско". Към момента те отказват да говорят за случая.

39-годишният Данаил Веселинов от Горна Оряховица е вторият българин, отвлечен вчера с кораба "Галакси лидер" в Червено море. Информацията потвърди за БНР съпругата на старши помощник-капитана Събина Веселинова. За последно тя е говорила с мъжа си в събота, нямало е проблеми.
 

На кадрите се вижда как над плавателния съд лети хеликоптер, от който скачат тежко въоръжени йеменски бунтовници, които превземат плавателния съд.

Компанията-собственик заяви, че към момента всички комуникации с кораба са изгубени. 

По последни данни Йеменските бунтовници хуси разпространиха днес видеозапис, в който се вижда как спуснати от хеликоптер въоръжени мъже пленяват товарен кораб в Червено море, предаде Ройтерс.

Видеозаписът е разпространен от телевизионния канал на движението "Ансар Аллах" на бунтовниците от йеменското племе хуси - "Ал Масира", ден след като проиранската групировка отвлече товарен кораб. Движението обяви, че "корабът е свързан с Израел", припомня Ройтерс.

На борда на отвлечения кораб "Галакси лийдър" (Galaxy Leader) има българи. Пред журналисти главният секретар на МВР Живко Коцев потвърди, че българите са капитанът на кораба и първият помощник-капитан. Ройтерс посочва, че според твърденията на Израел отвлеченият кораб е собственост на британска компания и е нает от японско предприятие.снимка:БТА

Капитанът на похитения кораб е 38-годишен от Благоевград

Добавени коментари

Коректен публикува:
21 Ноември 2023 | 08:23
Е,не е от Благоевград ! От петричкото село Кавракирово е,там е роден,а от много години живее във Варна.Дразните всички с тъпия си шовинизъм благоевградски ! Примерно пишете за Дупница,град,който винаги си е бил в Кюстендилска област. Ако нямате теми от Благоевград ,това си е ваш проблем ! И още нещо- името на сайта не му позволява да пише за Петрич,който е край Беласица ! Друг въпрос е,че Благоевград е в полите на Рила ! Обаче вие си ораскате клишетата,щото толкова си можете ...

Добавете Вашия коментар

TOP