Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов се срещна с представители на футболни клубове на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград

04 Юни 2021 | 07:42
0 коментара
Спорт

Димитър Бербатов, който е кандидат за президентския пост на Българския футболен съюз, поиска Извънреден конгрес на 21 септември. Той продължи обиколката си из страната със среща с около 50 представили на клубове от югозапада на стадион Христо Ботев в Благоевград.

Той смята, че конгрес трябва има най-късно през есента, защото ако бъде оставен за зимата, това може да доведе до непрекъснато отлагане във времето. Такъв трябваше да има в края на юни, но той беше отменен от изпълнителния комитет на БФС.

Бившият национал пристигна с двама от ключовите членове на екипа си – адвокат Петър Величков и Борис Станков. „Пичове, готови ли сме?“, стопи леда между себе си и аудиторията почетният гражданин на областния център на Пиринско, който не седна цели 90 минути (точно колкото един футболен мач) през цялата среща, проведена на главната трибуна.

„Ако някой друг дойде и застане така, пред вас, искам да ми звъннете. Властта е у вас. Събирате се 1/3 от клубовете и сваляте този, който се кичи с титлата президент на футболния ни съюз. Това не му е бащиния. Чудя се как досега не сте го направили? Не разбирам от доста неща, но имам екип от тесни специалисти, в който всеки си знае мястото. Ако впоследствие нещата не тръгнат, псувайте мен. Парите от ФИФА и УЕФА са много, има и за аматьорския футбол. Има, но някой трябва да ви подготви как да ги вземете. Ако сте доволни и щастливи да ви държат роби, мълчете и търпете. Когато става въпрос за футбол – аз съм такъв. Подвиквам, емоционален съм“, обърна се към хората Д. Бербатов.

Добавете Вашия коментар

TOP