Кандидатът за президент Ивайло Калфин в Петрич: Цачева, Радев и Каракачанов бягат от дебати

20 Октомври 2016 | 18:36
0 коментара
Политика
Кандидатът за президент Ивайло Калфин в Петрич: Цачева, Радев и Каракачанов бягат от дебати

Важно е в тази кампания да се замислим за значението и мястото на президентската институция. Независимо, че на някои партии им е по-удобно да поставят свои хора на този пост, това всъщност е най-високият държавен пост, на който хората трябва да си изберат личност, с която се припознават. Като при всяка друга работа ние, кандидатите кандидатстваме по определени критерии, въпреки че формално няма такива, освен възрастта. За мен интервюто за работа са дебатите по телевизията. Трябва да видиш двама души – всеки срещу всеки, да сблъскат идеите си, знанието си, опита си. Само така всеки от нас, като гражданин, може да избере за кого да гласува. В президентството сяда човек, а не партийна централа. Г-жа Цачева, г-н Радев и г-н Каракачанов бягат от дебати. Изпращах им писма, каних ги на дебати, те не приемат. Сутринта г-жа Цачева и г-н Радев са се срещнали на един много любезен дебат. Благодарили са си, извинявали са се, допълвали са се. Не така си представям дебатите аз. Важна е любезността, но като са си толкова близки, нека се вземат и да се кандидатират заедно. В този избор е важно да има сблъсък на идеи и идеите да бъдат защитавани. Имаме нужда от конкретика, а не от общи приказки. Това заяви кандидатът за президент Ивайло Калфин на среща с обществеността и медиите в Петрич, съобщиха от пресцентъра на ПП АБВ.

Той подчерта, че единственият кандидат, който е приел предизвикателството до момента да отиде на истински дебат с него, е Трайчо Трайков.

„Искам да го поздравя. Той беше единственият, който прие. Срещнахме се, поприказвахме си, премерихме си идеите. Стана истински дебат. Надявам се все пак до края на кампанията да станем свидетели на нещо истинско, а не на аранжирана среща, предварително уговорена от щабовете на набедените фаворити“, категоричен беше Калфин.
На срещата присъства и лидерът на ПП „Движение“ Гергьовден Любен Дилов-син, който подчерта че Коалиция „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“ е единствената, която е заявила чрез регистрация, че подкрепя референдума на Слави Трифонов.

„Ние сме единствената коалиция, които агитираме „ЗА“ това да се гласува на референдума. Независимо, че имаме критика към начина, по който са формулирани въпросите в него, вярваме че е много важно този референдум да бъде подкрепен и да бъде действителен. „Референдумът може да бъде плесница към политическата система в България, затова е важно да сме активни и референдумът да е валиден“, подчерта Дилов-син.

Добавете Вашия коментар

TOP