Кандидатът за народен представител от "Демократична България" в Благоевград Владимир Миленков: Излезте и гласувайте на 4- ти април

11 Март 2021 | 14:11
0 коментара
Общество

Владимир Миленков е 48 години от Благоевград. Завършил  е  Национална хуманитарна гимназия „Св.Св. Кирил и Методий“ в Благоевград, а след това завършва  специалност „Финанси“ в Югозападен университет „ Неофит Рилски“Благоевград. Семеен е с едно дете на 8 години.  Има собствен бизнес и верига хранителни магазини в област Благоевград от 28 години.  

Той е кандидат за народен представител в 45- ото Народно събрание от „Демократична България“ в 01 МИР-Благоевград.

Какво може да предизвика един човек с успешен бизнес, да влезе в политиката?

   - На първо място, липсата на справедливост . Второ, средата около нас - инфраструктурата, училищна среда, здравната  система . На трето място ,  влошаването на качеството на живота, голямата амплитуда в доходите между богати и бедни.  Нали разбирате, че ако хората не получават добри заплати, те ще пазаруват доста по-скромно, дори когато става дума за хранителни продукти, тоест моят бизнес страда, заради ниските доходи на хората. От друга страна, аз ще зареждам по-малко, от което пък страдат производителите. Нещата са свързани, всички зависим един от друг, затова смятам, че трябва да направя нещо, за да се подобри средата и ако начинът за това е влизането ми в политиката, то аз съм готов да го направя.

Как приехте номинацията  за кандидат –депутат  и гласуваното доверие от Демократична България ?
 С лично удовлетворение, че са разпознали в мен човек, на който може да се разчитат.  От друга страна, моите рабирания  и идеи, напълно съвпадат с тези, които има „Демократична България“, в редиците и има хора, на които симпатизирам и мисля, че се вписваме добре, когато има единомислие и всички сме водени от идеята, да направим България едно по-добро място за живеене.

Каква предизборна кампания очаквате, имате ли опасения, че отново ще има много "мръсни номера" и удари под кръста и притеснява ли Ви това?

Нищо по-различно от предишните. Очаквам “мръсни номера” , преживал съм такива, но това само ме мотивира.

Какви цели си поставяте, ако бъдете избран за народен представител?

Поставям си високи цели, за да постигна нормални неща- подобряване качеството на живот - по-високи доходи, здравеопазване , образование, чиста среда, в която да живеем. По-чист въздух.  До 2027 година, България ще усвои над 50 милиарда от  Европа – те трябва да достигнат до хората, а не да бъдат откраднати, ето това например, е една добра и напълно постижима цел.

Смятате ли, че напрежението от протестите, което ескалира през последната година срещу правителството на ГЕРБ ще повлияе на вота на 4-ти април?

Да, смятам . ГЕРБ сами ни  доведоха до тази ситуация,  с отказа да направят необходимите реформи, те отказваха години наред. Нещо повече,  дългогодишното трупане на зависимости около Борисов и цялото му управление изкара хората на улицата и те показаха ясно, че не искат това управление.

Новите медии – социалните мрежи, ли са каналът за нов тип общуване с избирателя, особено в ситуацията на пандемия? 

Да, но не само. В ситуацията, създадена от пандемията, това е безопасният и лесен начин, да достигнем до повече хора, да изпратим посланията си и да споделим конкретни идеи за промяна. Има избиратели обаче, които не ползват този канал на общуване. Ще се опитам да се срещна лично с  тях, да поговорим и да чуя какво мислят, смятам, че личните контакти са важни. Много е важно хората да усетят, че си близо до тях, че могат да те видят, да те попитат каквото искат, да споделят какво ги тревожи. Хората се умориха вече от „лицата в телевизора“, които са недостъпни и далечни.

Кои са преимуществата на листата на  Демократична България  за Благоевградски избирателен район?

Новите лица,  хора неопорочени от политиката. Млади, интелигентни, можещи , доказали се  в своята област хора.  "Демократична България" като цяло има много ясни позиции по отношение на основните проблеми, които поставиха и  протестите през лятото на миналата година. Има и ясна визия как може да се решат, не само на думи, а и с действия. Хората, които са част от това обединение са първите, които показаха, че не се страхуват да защитят интересите на гражданите, не се страхуваме да изречем имената на Доган, Пеевски, Гешев и Борисов, както и вредната спойка между тях, която доведе страната до катастрофални резултати по всички възможни показатели.

Разчитате ли на преференциалния вот, който доказа, че действа?

Да, разчитам изцяло на преференциалния вот – 11/108. Разчитам на това, че хората, с които работя толкова години ще дадат своя глас за мен, защото ме познават като човек. Всъщност, това е реалното мерило за доверие и за това, кой и какъв си всъщност. Ако не си лоялен в работата и живота, то няма как да бъдеш такъв и в политиката, затова съм сигурен, че ще имам мажоритарна подкрепа.  

Кои са посланията, които искате да стигнат до избирателите?

   - Аз съм човек, който живее и работи в Благоевград, аз съм възможността на хората тук, да имат свой представител в парламента, който да пази и отстоява интересите им. Не искам, да отправям празни послания, искам те да разберат, че аз ще работя за тях, ще имам екип, който ще бъде тук, в Благоевград и ще бъда близо до техните проблеми. Подобряването на жизненият стандарт на хората е моят приоритет, основна грижа за всички нас от „Демократична България“ е тези 50 милиарда, за които вече споменах, които Европа ще отпусне на България, през следващите няколко години да достигнат до всеки български граждани, а не да пълнят шкафчетата на управляващите, за да го направим обаче, имаме нужда от гласа на  хората, от тяхното доверие, това е моето послание: Излезте и гласувайте на 4- ти април, защото иначе, рискуваме бъдещето си и това на децата ни, рискуваме купеният и корпоративния вот да решат изборите.

TOP