Кандидат-съветници от Петрич оттеглиха жалби в АС

18 Ноември 2023 | 14:02
0 коментара
Общество
Благоевград
Кандидат-съветници от Петрич оттеглиха жалби в АС

Административен съд – Благоевград остави без разглеждане жалбата на Любчо Минев, кандидат за кмет в Петрич от "Български гласъ".

Съгласно Изборния кодекс на обжалване и съдебна проверка подлежат решенията на ОИК, с които се определят резултати от изборите. В този смисъл решението за резултатите от първи тур на проведените местни избори не подлежи на обжалване отделно от решението за определяне на окончателния изборен резултат от втори тур, което е било известно преди датата на постъпване на жалбата в Административния съд в Благоевград. Поради което липсва годен за обжалване административен акт, информираха от съда в Благоевград.

Определението може да се обжалва с частна жалба пред Върховен административен съд на Република България в 7-дневен срок от съобщаването му на страните. По друго дело, също срещу ОИК-Петрич, по жалба на няколко партийни формации, предстои разглеждане по същество. Двама от жалбоподателите са депозирали в Административен съд – Благоевград молби за оттегляне на подадените жалби. Това са Лъчезар Митрев и Илия Пашов, в качеството на кандидати за общински съветници. Съдът оставя без разглеждане жалбите им и прекратява производството.

Добавете Вашия коментар

TOP