Кандидат на Мая Манолова купувал гласове, чака го затвор до 6 г. и 20 бона глоба

05 Октомври 2021 | 14:17
0 коментара
Общество

Софийската градска прокуратура приключи разследване по досъдебно производство, образувано за престъпление против политическите права на гражданите, извършено от кандидат-депутатът Цв.Г.

Източник на Новините Днес от Съдебната палата разкри, че става дума за политик от партията на Мая Манолова – Цветелин Георгиев.

Деянието е квалифицирано по чл. 167, ал. 2 от НК. В качеството на обвиняем по делото е бил привлечен кандидатът за народен представител от ИБГНИ в парламентарните избори, насрочени и проведени на 11.07.2021 г.

В хода на разследването е било установено, че на 29.06.2021 г., в с. Маринка, община Бургас, обвиняемият Цветелин Георгиев, общински съветник в Созопол, дал на няколко лица имотна облага с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в полза на определен кандидат и на коалиция. Той раздавал пликове с хранителни продукти, съдържащи колбаси, брашно, леща и макарони.

След привличането му в качеството на обвиняем на Георгиев е била наложена мярка за неотклонение „подписка“. /Новините днес/

Добавете Вашия коментар

TOP