Кандидат-кметът на Кресна Николай Георгиев се срещна с Министър Лиляна Павлова

26 Септември 2015 | 10:18
21 коментара
Общество
Кандидат-кметът на Кресна Николай Георгиев се срещна с Министър Лиляна Павлова

На 24.09.2015 г. се състоя среща на Николай Георгиев - кандидат за кмет на община Кресна, издигнат от коалиция "Обединени за Kресна" (номер 7 в бюлетината) с министъра на регионалното развитие и благоустройството на Република България г-жа Лиляна Павлова. Кресна и нейното бъдеще след пускането в експлоатация на Лот 3.2 на магистрала "Струма" бе основната тема на разговора.

 

Точно в 11:30 часа, по искане на г-н Николай Георгиев - кандидат за кмет на община Кресна, издигнат от коалиция "Обединени за кресна" (номер 7 в бюлетината) и в присъствието на депутата от "БСП лява България" г-н Кристиян Вигенин и председателя на общинската структура на ПП АБВ в гр.Кресна г-н Георги Костов, се проведе среща в кабинета на министъра на регионалното развитие и благоустройството на Република България г-жа Лиляна Павлова.

 

Целта на срещата беше да се дискутират на най-високо ниво възможностите пред община Кресна, в контекста на процедурите по изграждане, строителство и пускане в експлоатация на последния Лот 3.2 от магистрала "Струма".

 

В своето експозе пред министър Павлова г-н Георгиев изтъкна значението на главен път (ГП) Е-79 за поминъка на населението по протежението на пътя. Той подчерта, че

 

"В настоящият момент по протежение на ГП Е-79 в района на гр.Кресна и с.Долна Градешница функционират около 50 търговски обекта за бързо хранене и търговия с хранителни и промишлени стоки. В обектите са заети 196 лица, а 50 % от тях са млади хора на възраст до 35 години. Тези търговски обекти генерират над 30% от съвкупния обществен продукт на общината и са основен поминък и препитание за повече от 600 нейни граждани или 11 – 12% от населението. Ако към тези цифри прибавим регистрираните безработни в Бюрото по труда (около 360 души) при общата численост на населението от около 5 400 души става пределно ясно, че загубата на такъв ключов източник на доходи може буквално за няколко години да обезлюди община Кресна и да я превърне в териториална единица с изцяло затихващи функции."

 

На министър Павлова бе връчено официално писмо от г-н Георгиев (копие предоставяме в края на статията), в което се настоява за алтернативни възможности за хората, които се занимават сега с търговия и дребен бизнес по Е-79. Конкретното искане е при проектирането на магистралата да се заложи възможност за разширение в близост до Кресна (да се обособи място с подходящи размери), на което да се извършва дребна търговска дейност, да се обособят зелени площи и места за отдих на преминаващите и да се отреди място за строителство на ПРАВОСЛАВЕН ХРАМ.

 

На срещата на 8.09.2015 г., за която писахме по-рано (виж статията Николай Георгиев се срещна с Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим), изграждането на православен храм бе обсъдена с Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим и бе изказана категоричната готовност на Българската православна църква да финансира строителството му, ако бъде отреден терен за неговото изграждане.

 

Удовлетворена от чутото, министър Павлова разясни процедурите по изграждането на магистралата и подчерта водещата роля на община Кресна за изграждането на желаната инфраструктура. Двете страни заявиха своята готовност да работят в бъдеще за осъществяването на посочените цели, защото хората не могат да бъдат делени по политически признак.

 

След срещата, г-н Георгиев и г-н Костов внесоха писмото-предложение и в деловодството на Министерски съвет, на вниманието на Министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов и в Агенция пътна инфраструктура.

 

Николай Георгиев се срещна с министъра на регионалното развитие и благоустройството

Николай Георгиев е първия и единствен кандидат за кмет на община Кресна, който преди да стане градоначалник успя да наложи само за три месеца на "държавната машина" позицията на хората в Кресна за поставяне на камери и "легнали полицаи" по Е-79, а днес по най-категоричен начин заяви и своето намерение, като бъдещ кмет да се бори, за да запази и развие бизнеса на хората и след построяването на АМ "Струма".

Добавени коментари

до буро публикува:
28 Септември 2015 | 01:25
Драчев тъпо копеле си нали ???
до ради публикува:
28 Септември 2015 | 01:22
Ей , тъпак не разбрали , че ние сме на работа , затова , че направихме Илиан Кмет . Ако ние не гласувахме за него той ще станеше кмет . Кура ми с извинение . Това е той повече няма да е Кмет .Аз Галчев казах ......
toni dra4ev публикува:
27 Септември 2015 | 00:19
утре елате в ресторанто и аз ке черпа хора несе продавайте за по 20 лева трябва да спасим общината от тия шайки айдуци ЧАУШИ ХАЙСИ МЛАДЕНОВЦИ ЗАБЕЛЯТА и ДР.Който погребаха Общината аз съм най подходящия за кмет вярвайте ми
до toni dra4ev публикува:
26 Септември 2015 | 21:07
Драчев и сигурно "пушиш цигари Кент и ядеш бонбонки Тик-так". Хващаш ли намека .... смешко. Хайде да се обзаложим, че и роднините ти няма да гласуват за теб. Това его, дето го носиш не подхожда на скромния интелектуален багаж, който притежаваш.
до поро публикува:
26 Септември 2015 | 20:19
Девела си ти
поро публикува:
26 Септември 2015 | 20:11
Тоя дебел мураскалиа пак изплува да пише тъпи коментари под различни имена. По рано и в Струмата ги пишеше сега и тука. Он си мисли че е анонимен хахаха.
mladen публикува:
26 Септември 2015 | 20:10
Posle az kolia az besia. Mitova policaice tvoi red e, nema da te spasi iliancho. Ei niki teia samo te izlagat. Policaio karal nevrasni deca da mu pravat ........,a debelana iziade uchite i na teb i na ilian s hranite
radka публикува:
26 Септември 2015 | 19:58
Niki, niku ti si sveasten, ama teia s teb. Jena ti kata tapa isterichka, gena deto cela kresna ne ia iska, dida hem grozna hem prosta i ostanalite piandurnici
Буро публикува:
26 Септември 2015 | 19:53
Чаушо ще прави БамБушо, ке развали Кресна !
драчев публикува:
26 Септември 2015 | 19:52
Gene ne te li e sram ma, vishoto ti go kupi gonzo. Dido ne se rezili poveke, smee ti se cela kresna.kolko sv...napravi na beliata, sega i na chausho.
drachev публикува:
26 Септември 2015 | 19:24
Gene, aide s taia selska prachka dida deto lijeshe .....na beliata prestanete da palnite stenite na horata vav fasbpook s politicheskite izmishliotini na toia animacionen geroi.
митовa публикува:
26 Септември 2015 | 19:06
Нaй-филмирaния от всички е гошо aбв-то.Големия политик, кaкво aбв в Креснa бе идиот
георги публикува:
26 Септември 2015 | 18:54
То хорaтa около чaушо сa зa клиникa и то зa психото. Доктор милев ви чaкa
toni dra4ev публикува:
26 Септември 2015 | 17:28
Чауш чауш ти кмет няма да станеш не разбрали не храни гладните кучета в спартак гледай си бизнеса не бъди алчен толкова защото минали магистралата край филма свършва и Спасчо на Марето този разбирач от политика смешни сте.Аз съм най достойния за кмет и визията мие добра и съм умен чета правна литература тази дума невие ясна на вас магазинерчетата.
paдка публикува:
26 Септември 2015 | 17:06
ники е новия кмет и аз и тинчето на цецко и дидка всичките сме за моята любов успех на 25 чао че съм на работа
рaди публикува:
26 Септември 2015 | 16:51
Aх илияне кaзaхме ти уволнение зa неблaгодaрници.емилия чaушевa. Гaлчо и милaнчев.хрaни ги, лежaхa нa твой гръб двa мaндaтa. Но след 25 ние ке комaндвaме и прошкa зa тея нямa дa имa
Лекар публикува:
26 Септември 2015 | 16:51
Георги, ти пак ли избяга от клиниката бре. Марш обратно в Курило. Коментари ще ми пише.
до митова публикува:
26 Септември 2015 | 16:39
митова чаушо мисли единствено как чрез кметуването да узакони незаконния си магазин
митовa публикува:
26 Септември 2015 | 16:18
Неблaгодaрници, не беше незaконен мaгaзин, не сa скъпи хрaни нa децaтa ни сегa лaкомиятa нямa крaй
митовa публикува:
26 Септември 2015 | 16:14
Тебр Генкa, Дидкa тепaтa сливничaнкa и Тинчето ще те нaпрaвaт кмет.Пaзи боже сляпо дa прогледне.
георги публикува:
26 Септември 2015 | 11:23
Чауш пак манипулираш предизборно но кмет няма да станеш

Добавете Вашия коментар

TOP