Кандидат-кметът на ГЕРБ в Кресна Атанас Махлелиев: Некомпетентност, клиширани глупости и зализан имидж

19 Септември 2015 | 22:29
32 коментара
Общество
Кандидат-кметът на ГЕРБ в Кресна Атанас Махлелиев: Некомпетентност, клиширани глупости и зализан имидж

Тези дни видяхме най-сетне и опит за формиране на предизборни тези от кандидата за кмет на ПП "ГЕРБ" в Кресна. С тази често меняща цвета и политическите си убеждения "морска калинка" ще се занимаваме специално по-нататък в кампанията и бързаме да те уверим, драги читателю, че няма да останеш разочарован, но засега вземаме повод единствено от думите й, публикувани в едно незначително електронно издание, което няма да споменаваме по обясними причини.

Преди да цитираме тезите на този варненски "титан" на мисълта от семейство Chamaeleonidae (б.р. хамелеони), искаме да направим три кратки уточнения, за да може читателят да се ориентира малко по-добре в материята.

  1. Всеки средноинтелигентен българин знае, а какво остава за кандидат-кмет (от ГЕРБ !), че българските общини са самоуправляващи се общности. Те са юридически лица, имат самостоятелен бюджет и се ръководят от кмет и местна администрация, които прилагат разпоредбите на националното и местното законодателство. Прости ни, читателю, за юридическата терминология.
  2. Личността на кмета не е функция на неговата политическа партия. С действията си кметът прави по-значима своята политическа формация, а не я използва, за да си придава тежест и значимост.
  3. Когато няма какво да каже, умният човек мълчи!

Да видим сега как се е справил с представянето на своите предизборни тези г-н Махлелиев. Цитираме:

„Като кандидат за кмет от ГЕРБ ще работя за това община Кресна да си възвърне доверието на централното ръководство и да получи подкрепата на нашите европейски партньори, за да можем да реализираме всички проекти и да изпълним всички поети ангажименти към хората, които са ни гласували доверие...."

Такааа. Община Кресна няма и никога не е имала централно ръководство, освен във времената преди 10 ноември 1989 г., когато впрочем изобщо нямаше общини. От къде ли е наизустил това твърдение г-н Махлелиев, че го пробутва така неглиже на аудиторията :) Следователно, "да си възвърне доверието на централното ръководство" е по-скоро нескопосано завоалиран опит за заплаха, отправена директно към избирателите. Виждате ли, ако не гласувате за мен, няма да си възвърнете "доверието на централното ръководство". Това не ви ли звучи като извадено от контекста на 90-те години, когато едни здрави момчета твърдяха "Елате Вие при нас, за да не дойдем ние при Вас".

Браво бе, Махлелиев, страшен психолог си (нали и диплома имаш). Изборите ще ги печелиш като внушаваш страх и отправяш заплахи, така ли? Впрочем, като споменахме наизустил, читателят може да провери чия е фразата "нашите европейски партньори". Ние залагаме 100 Евро, че не е на младия "интелектуалец".

Оставаме настрана откровено некомпетентното и куриозно твърдение за подкрепата, която видите ли "нашите" европейски партньори ще окажат на Кресна, ако кандидатът на ГЕРБ спечели изборите. Това сигурно минава на сбирка в клуба на ГЕРБ, но едва ли е убедително за всеки здравомислещ избирател. Ако следваме Махлелиевата логика, само кметът на ГЕРБ може да получава средства по европрограми, а това е директно уличаващо твърдение, защото загатва за "механизмите на управление и разпределение на порциите на властта" от правителството на ГЕРБ. Това ли ни казвате, г-н Махлелиев?

Сигурни сме, че така сте се оплели в несвързаните си мисли, че не съзнавате каква вреда нанасяте на собственото си правителство. Всъщност, то не е точно правителството, дето Ви е на сърцето, нали? Ние например знаем, че преди да ни управлява това правителство сте бил вярна подлога в друго, НО за това ще става дума по-нататък в кампанията. Всяко нещо по реда си.

Продължаваме с цитатите:

"Нашата малка община е загубила много време в тази посока, защото местното управление се е разминавало с централното ръководство и нямаме право на повече експерименти и непрофесионализъм."

Как бе, г-н Кръстев, се разминахте с това централно ръководство и кога стана това, че като стане кмет г-н Николай Георгиев да се върне на завоя и да грабне пустото доверие, както Бойко Борисов грабва Анна-Мария Борисова. Аман бре, Махлелиев, стига с тези препратки към ЦК на БКП, нали уж ги приписвате на нашия кандидат. Смях и сълзи :)

Вървим по-нататък:

"Считам, че това е последният шанс на община Кресна да си възвърне времето, когато беше водеща и просперираща община по поречието на река Струма, с помощта на ГЕРБ в мое лице като кандидат за кмет."

Сега вече картите паднаха и младежът извади "роял флъш" от задния си джоб, извинявай читателю, от джоба на партията-майка. Като един Барон Мюнхаузен, Махлелиев се самотъждествява с ГЕРБ, самовъзвеличава и самопровъзгласява за най-доброто, което управляващата партия може да предложи (изобщо!) на хората в Кресна. Е, това си е чиста провокация към местната структура и по наше мнение е дълбоко невярна теза, НО ... ние сме от другия бряг. Да се оправят тези, дето му гласуваха безропотно доверие и сега му правят "кампания".

Бъди търпелив, читателю ! отиваме към края на нашето изложение и заслугата за това е единствено на "високата топка на ГЕРБ" в Кресна. Момчето очевидно се е напънало да роди нещичко, но се е получило като в поговорката "напънала се планината и родила мишка". Ха, как добре ни се получи с "мишката" и при това не го търсихме като литературен похват :)

А сега любознателни читателю, предстои да прочетеш основната теза на кандидата на ГЕРБ в Кресна. Ето за какво ще се бори в кампанията това момче:

"Основната ми цел е младите хора, които отдавна са напуснали пределите на родината ни, да се завърнат при семействата си и да приложат своите умения в България и най-вече в нашата община.”

Прочете ли внимателно! Разбра ли за какво се бори този младеж?

Ние твърдим, че той няма абсолютно никаква представа какво говори; каква е мисията на кмета; какви са очакванията на хората към него и какви послания трябва да им предложи, за да го предпочетат. На избирателите си той подхвърля "кухи" и заучени фрази - клишета и разчита на широкия гръб на управляващата партия, която трябва да му "поднесе на тепсия" нужните гласове.

Истината е, че момчето иска простичко да си закачи Кресна на ревера, за да може да си попълни автобиографийката с още една професионална характеристика.

Не вярвате ли? Добре, чуйте края на изказването му:

„За мен община Кресна не е крачка назад, а напротив – освен че е кауза, знам, че е и голяма отговорност, амбиция и най-вече пример за всички млади хора, напуснали родния си край, чиито родители се надяват един ден да се върнат и да бъдат успешни в родното си място."

Момчето има амбиция да го виждат като успял в родното му място млад човек и толкоз. Иначе, ако не успее, Кресна може да се разглежда и като крачка назад!

 

Е, драги ми читателю,

След всичко което научи за г-н Махлелиев, ще подкрепиш ли нездравата амбиция на този неориентиран професионално и политически младеж, фиксиран върху своя личен успех и зализан имидж?

Добавени коментари

до жорко публикува:
20 Септември 2015 | 23:31
Жорко, ма много ти беден речника бе брат. Това правописа за нищо го нямаш. "ШЕ", "НЕМА" ... Ти имаш ли трети клас?
жорко публикува:
20 Септември 2015 | 23:04
Аз поне ше се цана за преводач, а ти си се цанил за гъзолизец!
жорко публикува:
20 Септември 2015 | 22:58
Господин драскачо.., за пари всеки може да говори глупости! Като те гледам, хлебарджииски ли беше..., така журналист нема да станеш. Забелязъл съм, че драскачи, като тебе пишат само, когато някое лай.....но им даде 2 лева! Збогувам се с теб, защото ти потъна, доказа че вие журналистите сте едни подлоги, (само к.....е клякат за пари)!
до жорко публикува:
20 Септември 2015 | 19:40
Жорко, Много ти благодаря. Сега вече съм наясно какво е искала да каже калинката. Що не се цаниш при него за преводач. Той ще говори глупости, а ти ще ги превеждаш, че да му стане ясно на населението кой какво иска да каже. Ей, ти да не си помисли, че говориш смислени неща. Същата куха лейка си!
шатев публикува:
20 Септември 2015 | 17:43
НИКИ НИКИ ТИ ХАРАКТЕР НЯМАШ КАК КМЕТ КЕ СТАВАШ ЖЕНАТИ ТЕ КОМАНДВА ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ ТАЗИ ШИЗОФРЕНИЧКА И ТАМ ШЕ ДИКТУВА ПРАВИЛАТА СРАМ СРАМ ГОЛЯМ КЕ Е АКО ТИ СТАНЕШ КМЕТ ХОРА СЪБОДЕТЕ СЕ МИСЛЕТЕ ПОЗИТИВНО ТО Е ЯСНО ЧЕ И ИЛИЯНЧО НЕ СТАВА ЗА НИЩО НО ПОНЕ БЕЛИ НЕ ПРАВИ НА НАСЕЛЕНИЕТО ДОБРИЯК Е ЗА РАЗЛИКА ОТ ДРУГИ ХОРА КАТО БЕЛЯТА И ОБРАЧА ОКОЛО НЕГО
специалист публикува:
20 Септември 2015 | 16:16
Махлелиев превъзхожда опонентите си по всички показатели затова го плюят
пешо публикува:
20 Септември 2015 | 16:09
Чауш гледах фейсбука ти много мецаш като четеш бре....
кичка публикува:
20 Септември 2015 | 15:24
Общината не е магазин! Няма каво да продава! Фълшивия алкохол няма кой да го пие!
мите публикува:
20 Септември 2015 | 15:19
Ефтиния драскач си е писал , каквото са му казали . На кой ,как му изнаса така си го разббира! То прост човек прост пиар си прави с прости драскачи! Николай Георгиев и.ал ясна визия! Явно неясно са му я написали , щом я чете и срича! Абе вие верно ли си повервахте, Бай Ганя да ни управлява?
toni dra4ev публикува:
20 Септември 2015 | 15:18
чауш какъв кмет искаш даси ти цел живот крадете и тровите туристите със фалшив алкохол от красо гюстерски нито данъци плащате каде е НАП или си плащаш такса спокойствие и ония филосов спасчо на марето почна да разбира от политика със ония простак гошо метровката сека вечер се надъхвате на магазино
gerb публикува:
20 Септември 2015 | 14:49
beliata i bojinkata 2 glasa za nasko nikoi dryg nase podvedoxa te
жорко до обективен публикува:
20 Септември 2015 | 14:44
Знаем колко пари си взел за тая статия! Един драскач в неизвестен сайт, при това платен, не е никакъв обективизъм! Спрямо дадена община, с централно ръководство в софия се визира управлението в софия (министерства и прочиее) , а за вас, каквото ви кажат това пишете за пари(евтин пиар). Демек излизате - дребен мушенник за пари!
bsp публикува:
20 Септември 2015 | 14:38
kakav e toia pop be iska i kmet da stava lelia my wofior na katafalkata baba my da prodava svewi daite my vsicko
дани публикува:
20 Септември 2015 | 14:24
Чауш колкото и да плюеш с платени статии само олекваш.Кажи нещо за себе си и за далаверите с фалшив алкохол и контрабандни цигари.За кмет не ставаш
me4o публикува:
20 Септември 2015 | 13:56
vie se poburkvate s tiq izbori , da jiveeee makedoniq
me4o публикува:
20 Септември 2015 | 13:56
e
митови публикува:
20 Септември 2015 | 13:43
Тинa кaто кaтa също не стaвa зa нищо. Кaквa визоя имaрт и двете овци.еднaтa клечкa, другaтa мечкa. Но нa тоя и двете му подхождaт. Кaтa дa ходи с бaтовчедкa и божaнкa дa прaви тройкa с тошо нa вaскa, a не дa ми се прaви нa бизнесдaмa
Обективен публикува:
20 Септември 2015 | 13:36
Че какво и е злобното на статията. Цитати и разяснения. Следващият път е добре да внимава повече с "централното ръководство" момчето и да не прави такива гафове. Тука не живеят хванати от гората, а нормални хора, които могат и да мислят и да анализират.
жорко публикува:
20 Септември 2015 | 12:24
Злобна е статията на банкетски! Ще видите колко народ ще изгони след като загуби
1948 публикува:
20 Септември 2015 | 11:21
Много е точна статията всичко е точно така не може да не живееш в Кресна и да искаш да ставаш кмет такива парашутисти не ни трябват. Прав си Николай Успех и не им обръщай внимание на просташките и злобни писаници !!! Ти ще бъдеш Кмета !!!
toni dra4ev публикува:
20 Септември 2015 | 11:17
банкетцки земиси тина на цецо женичката манига тая катя да немисе прави на хай дама по кресна да незабравя миналото си това че теб заслепи и си развали семейството със радето но новото гадже е номер 1 тинчето е върха на сладоледа чауш във любовта трябва и визия не само пари - See more at: http://pirinsko.com/dimityr-nikolov-za-kresna-v-internet-moje-da-prochetesh-samo-mqtane-na-kiucheci-i-katastrofi-14041.html#sthash.vjlrC0uv.dpuf
митови публикува:
20 Септември 2015 | 09:24
Не те ли е срAм дa говориш. Виж си хорaтa в общинaтa- емилия лентяй и търтей дето получaвa зaплaтa зa седене, гaлчев пълен простaк и милaнчев, евроизлaгaциятa
митови публикува:
20 Септември 2015 | 09:12
И сaмо кaто видиш кои хорa сa зa бaнкетски. Дидкa от сливницa любовницaтa нa белятa, дето и зa чистaчкa не стaвa в общинaтa. Кaтерино сегa може и нa твоя кмет дa стaне любовницa. Резил. A може и тройкa с бaнкетски и белятa
жорко публикува:
20 Септември 2015 | 09:00
Само един СТРАХЛИВЕЦ може да пише такива неща за човек, когото не познава! Гледайте си вашия двор! Молете се на Илиян да не ви вземе магазинчето, щото БСП на магистралата няма да ви дадът място!
митови публикува:
20 Септември 2015 | 08:58
A незaконния мaгaзин, пaк блaгодaрение нa общинaтa, нa гонзо, стоичков и сегa илиян. Ти ли чaуш си тръгнaл дa говориш, не че ти си нaписaл товa. Достa си негрaмотен зa дa го нaпрaвиш
митови публикува:
20 Септември 2015 | 08:52
Тоя безсрaмник сaмо крaде от общинaтa _ чaуши. Достaвят нa децaтa ни и нa възрaстните хорa рaзвaлени продукти нa 200 процентa увеличение от мaгaзините. Тръгнaл дa говори зa нaско и илиян. Добре че лaпaш от илиян.
Чаушо публикува:
20 Септември 2015 | 02:56
Чаушев как не те е срам да говориш....когато ти кртикуваш правиш наско по силен. Хората не са идиоти виждат, че плащаш стабилно за да плюеш. Засрами се
ванката публикува:
20 Септември 2015 | 02:53
чауш колкото и да плащаш за фалшиви статии кмет нема да станеш
Скоро публикува:
20 Септември 2015 | 02:51
дечко мечко скоро махлелиев ще ви каже от къде изгрява слънцето. Успех на това момче. Никъде не плюе казва истината, изказва се умерено и има дар слово. Да е живо и здраво това момче защото друга преспектива за кресна няма. Казахххххххх
paдка публикува:
20 Септември 2015 | 01:27
какъв е тоя дечко наско да ходи да си играе несе сърди човече моя ники е новия кмет успех любов моя
Ники Чаушо публикува:
20 Септември 2015 | 00:53
аз ще ги плюя до край, защото няма какво да кажа за себе си освен че съм неграмотен магазинер;) Ще си плащам на пиринката докрай да пишат измишльотини;)))
fokoto публикува:
19 Септември 2015 | 23:24
Тоя верно е много зле

Добавете Вашия коментар

TOP