Кандидат-кметът на Благоевград Атанас Киряков - Войводата в медикаментозна кома след катастрофа в Австрия

25 Август 2020 | 07:43
0 коментара
Общество

Кандидат-кметът на Благоевград от последните местни избори Атанас Киряков е пострадал тежко при катастрофа на  микробуса, с който пътувал заедно с още десетина жители на Благоевградска област към Франция. Наско е приет в държавна болница в Мюнхен с потрошени крайници, в същото здравно заведение е и една от жените.

Вчера около 18.00 часа брат му Кирил Киряков съобщи, че Наско е бил опериран, но е поставен в медикаментозна кома, от която ще бъде изваден днес. Оправя се, увери той, все още силно притеснен. До снощи Кирил не разполагаше с никаква друга информация за катастрофата.

Според съседи на Ат. Киряков той е тръгнал в петък с уговорката, че ще се прибере след месец. В събота се е снимал под крайпътна табелка в Австрия и е качил снимката си в профила си във Фейсбук, а оттогава не е влизал в контакт с роднините си.

В деня на отпътуването си от Благоевград кандидат-кметът на Движение „Заедно за промяна” е „подгрял“ избирателите си от страницата си в интернет с кандидат-кметския си плакат и откъси от програмата си за излизане на Благоевград от кризата. Това и досегашните му изяви през последните десетина месеци са сигурна индикация, че ако съдът прекрати кметския мандат на Румен Томов и в града се обявят частични местни избори, Ат. Киряков отново ще се кандидатира за градоначалник.

По непотвърдена информация Ат. Киряков и останалите са отивали да берат грозде във Франция. Миналата година за 3 седмици из лозята около Лион българи успяха да спечелят по 1700-2000 лв. в.Струма/ВАНЯ СИМЕОНОВА

Добавете Вашия коментар

TOP