Камерна опера Благоевград подари на Банско незабравима вечер

19 Юли 2022 | 10:35
1 коментара
Култура
Камерна опера Благоевград подари на Банско незабравима вечер

Камерна опера Благоевград подари на Банско незабравима вечер с комичната опера на Гаетано Доницети „Дон Паскуале“ под режисурата на Станислав Кимчев.
В лятната вечер, на централния площад в града звуча впечатляващото изпълнение на оперния оркестър с диригент маестро Красимир Топалов и концерт майстор цигуларят Стоил Богданов.

А блестящите гласове на Пламен Кумпиков (дон Паскуале), Венера Мелеки (Норина), Георги Димитров (д-р Малатеста), Юрий Николов (Ернесто), Валентин Миланов (нотариус) накараха публиката да ги аплодира многократно по време на представлението и да ги изпрати с продължителни овации.

Камерна опера Благоевград гостува за трети път на Банско на лятна сцена на открито и винаги постановките на единствената българска камерна опера са били посрещани със заслужен огромен интерес. За пореден път инструменталисти и певци демонстрираха висока класа и показаха, че са достойни да украсят всяка сцена, а публиката оцени не само таланта и професионализма им, но и искрената емоция, която струеше от всеки тон и жест.

Добавени коментари

Следва "Дон Мацурале" публикува:
19 Юли 2022 | 10:40
Очаквайте наскоро най-новият спектакъл,който ще ни подари механа "Мацурев хан" с участието на мецосопранът Дон Мацурко с тротинетка!

Добавете Вашия коментар

TOP