Камерна опера-Благоевград кани на празничен концерт

13 Декември 2023 | 08:43
0 коментара
Култура
Благоевград
Камерна опера-Благоевград кани на празничен концерт
Скъпи приятели, приемете нашия Коледен подарък за Вас – ПРАЗНИЧЕН КОЛЕДНО- НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ – 13 декември 2023 г., 18.00 часа, зала „Пейо Яворов“!
Георги Динев режисира завладяващата и успешна постановка на оперетата „Царицата на чардаша“ от Имре Калман на сцената на Камерна Опера Благоевград. Той е солист на Държавна Опера Стара Загора и режисьор в Държавна Опера Пловдив. Чест гост е на оперите в Бургас, Русе и Варна. Гастролирал е с „l’irico D’Europa “ многократно в САЩ и Европа. В Германия участва в проектите „Die Himmlische nacht der Tenöre“ и „Die Nacht der 5 Tenöre“, чест гост е и на летните фестивали в Моншау и Бремен – Германия.
Участва в концерта на Камерна Опера Благоевград като солист–тенор и режисьор „VIVA LA MUSICA – колекция оперета“ на площад „Македония“ за откриването на Новия творчески сезон 2023–2024 г. Ще го чуем и в „Празничния Коледно–Новогодишен Концерт“ на 13.12.2023 г. от 18.00 ч. в зала „Пейо Яворов“.

Лъчезар Кацарски е роден и израснал в Благоевград. Проявява музикалния си талант още от малък. През 2018 г. завършва Националната хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ – музикална паралелка с поп и джаз пеене. А тази година Лъчезар завърши и Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ със специалност поп и джаз пеене. Свири на пиано и е безкрайно влюбен в музиката и театъра! Пише авторска музика и от 2021 г. е част от музикалната формация създадена от Михаил Йосифов „Новините в джаза“, която тази година издаде и дебютен албум.
Очакваме ви!

Добавете Вашия коментар

TOP