Камбитов с важни разкрития за Индустриалната зона край Благоевград

04 Октомври 2023 | 09:21
0 коментара
Политика
Благоевград
Камбитов с важни разкрития за Индустриалната зона край Благоевград

"От вчерашния телевизионен дебат в национален ефир стана ясно едно: Никой от останалите кандидати за кмет на Благоевград няма конкретно решение на основния проблем. Благоевград няма индустриална зона", коментира бившият градоначалник Атанас Камбитов, който е кандидат за пореден мандат.

"Tова води до липса на инвестиции. Няма новоткрити работни места, но са налице висока безработица, миграция и обезлюдяване на града. Говореше се за 30 години назад във времето, говореше се за бъдещи проекти в рамките на 7-8 години, говореше за терени, частна собственост (тук имтересите са други). Предлагаха се всякакви други възможности, но не и това, което може да се случи - днес и сега", заяви Камбитов.

Той подчерта, неговият екип има готовност за изгради Индустриална зона за 16 месеца. "Имахме подписан меморандум през 2019 година с "Индустриялни зони". На площ от 115 декара трябваше да е готова до момента, но не беше дадено време. За сведение само - Симитли подписаха след нас, но вече там работи успешно", разкри Камбитов.

"Ще подсигурим осигурим така необходимите 1500-2000 работни места. Необходими са решения СЕГА. Благовградд няма време за губене. Колкото до това кой е бил по-успешен в дебата, в караниците и препирните в телевизионното студио, няма да коментирам", публикува Камбитов в социалната мрежа. Във връзка с твърденията на опонента му Илко Стоянов, че негова е заслугата за немския завод в града, Камбитов подчерта: "Оттобок" дойде в Благоевград 2017 година. През 2019 година вече имаше обяви за работа. Това, че компанията е в Благоевград е успех за всички администрации, които са били от 2015 година нататък и моята включително", категоричен е кандидат-кметът.

TOP