Камбитов: Не Стреляйте по пианиста,той толкова си може!Операция"guilty"продължава....

10 Февруари 2023 | 08:06
6 коментара
Общество
Камбитов: Не Стреляйте по пианиста,той толкова си може!Операцияguiltyпродължава....
Екскметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов се защити с факти в социалната мрежа от публикации, в които през последните дни се замесва неговото име.
 
Pirinsko.com публикува без редакторска намеса:
 
Не Стреляйте по пианиста,той толкова си може!Операция"guilty"продължава....
Цитат:"Поредно наследство от екипа Камбитов!Благоевград ударен с нова санкция от 1,5 млн.лв за анаеробната инсталация"
28.04.2020г.
Ето така се прави,но за по наблюдателните да отбележа:
1.Ако погледнете датата ще видите,че по това време не съм кмет.Обществена поръчка -избор на изпълнител-проектиране-строителство,всичко е след 08.2019 година.
2.Едната санкция,1,5 млн. е влязла в сила,защото не е обжалвана,което не се коментира.Община Сандански в идентична ситуация,обжалва и печели,но това е дреболия.
3.Преди две седмици ВАС отмени санкция от 480 000 лева,е тази процедура беше по мое време,но и това е дреболия.
Заради последващи действия и бездействия има вероятност Общината да бъде санкционирана с огромна сума и тогава пак ще има виновен,но колкото да им се иска,няма как да съм аз .Все пак минаха четири години....,и в тези четири години някой управлява този град и трябва да си носи отговорност.
П.с. Колкото до репортерите,аз ги разбирам,че когато чуят проект го свързват с екипа"Камбитов".То и да искат,няма как да сбъркат!
За статистиката:За осем годишно управление,Община Благоевград няма едно загубено дело.
 
Реакцията на д-р Атанас Камбитов е заради публикацията: ПОРЕДНО „НАСЛЕДСТВО” ОТ ЕКИПА „КАМБИТОВ”! Благоевград ударен с нова санкция от 1,5 млн. лв. за анаеробната инсталация

Тъкмо спестихме 1 млн. лв. миналата година, сега трябва да мислим за поредния дълг, коментира кметът Илко Стоянов

Община Благоевград получи нов финансов удар от 1,5 млн. лв., навлечен на благоевградчани от поредния проект на екскмета Атанас Камбитов.

Броени дни след като стана ясно, че дължим 2,5 млн. лв., пак „наследство” от екипа „Камбитов”, за плувния басейн в кв. „Еленово“, който струвал 2 пъти повече от заложената му стойност в обществената поръчка през 2014 година, Върховен административен съд обяви окончателно, че общината дължи на Министерството на околната среда и водите 10% корекция от отпуснатите 26 674 000 лв. без ДДСза изграждане на анаеробната инсталация за разделно събрани биоразградими отпадъци за регионална система за управление на отпадъците на регион Благоевград, включващ общините Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево.

Корекцията е заради дискриминационни условия за кандидатите да изпълнят мегапроекта, който бе един от 3-те анаеробни инсталации, получили финансиране по едно и също време, наред с Бургас и Русе.

Самата процедура за избор на изпълнител бе открита в последните дни от кметуването на Камбитов – през август 2019 г., а на 28.04.2020 г. наследникът на кметския пост Румен Томов сключи договор с избрания изпълнител ДЗЗД „Балканика биогаз“ с управител Аглика Георгиева. Управляващият орган на програмата, по която Благоевград получи сумата, направи 2 проверки на проекта, като първата завърши с финансова корекция от 5%, а втората добави още 5%.

„Тъкмо успяхме да приключим 2022 г. със спестени 1 млн. лв., сега идва този нов дълг от 1,5 млн. лв. и трябва да мислим как и него да изплащаме”, коментира вчера пред „Струма“ настоящият кмет на Благоевград Илко Стоянов. Надеждата му е, че понеже парите ги дължим на държавата, плащането може да бъде забавено, но все някога МОСВ ще представи сметката.

Междувременно анаеробната инсталация върви бавно. Според Илко Стоянов тя трябва да бъде завършена до края на тази година, но със сигурност строежът й ще бъде удължен. Благоевград се опитва да съдейства за мегапроекта по всички възможни начини – преди 2 месеца общината пое два дълга от Фонд ФЛАГ за финансиране и рефинансиране на извършени дейности, но според  Стоянов  в сумата не са включени вторите 5% от наложената корекция, която общо е над 3 млн. лв.

ВАНЯ СИМЕОНОВА в.Струма

Добавени коментари

виктория публикува:
11 Февруари 2023 | 07:55
според мен илко и наско си подават топката не им вервам и на двамата докато най най най близките хора на камбитов са при илко не вервам на техните приказки добряна чочо симона донева темелков таня татяна гергана василка чорбаджийска ива мартин всички от обкръжението на наско и христина да не говорим за ансамбъл пирин и детските градини
беи бе мръшляк публикува:
10 Февруари 2023 | 23:59
Абе и ти си един боклук. Хвани Циганина за ръка и двамата се засилете към най-близката стена с 200. Дееееа боклуците деа. Направиха града най-бедният областен град в целия Европейски съюз.
Филип М. публикува:
10 Февруари 2023 | 21:37
Га яде кюфтетата не рева
Ivo публикува:
10 Февруари 2023 | 09:37
evala nasko prav si ilko ne Stava izgubi doverie v horata a I laje
ГЕРБ Благоевград публикува:
10 Февруари 2023 | 08:59
Ние от ГЕРБ Благоевград категорично се разграничаваме и от Камбитов и от Стоянов. Прищявките на Савеклиева не ни интересуват но ние сме за да се издигне партийна кандидатура като например Илиян Георгиев или Росица Димитрова или Кирил Илиев но сме против да подкрепим Илко Стоянов и ако ни го наложат от изплнителната комисия ще направим това което направихме с Андон Тодоров. Категорично застваме зад тази декларация която ще изпратим до София на 20 февруари.
мирослава публикува:
10 Февруари 2023 | 08:49
кой ми сра в гащите ;та камбитов си е прав не е по негово време ;кмета са освен да каже че е виновен шушков ;или пък томов хахахахахахахахаха илко нагвца здраво в локвата и се нацапа и уплете като пате в калчище

Добавете Вашия коментар

TOP