Калин Стоянов: Не познавам Нотариуса, няма да позволя политици да петнят името ми!

01 Април 2024 | 19:39
0 коментара
Политика
България
Калин Стоянов: Не познавам Нотариуса, няма да позволя политици да петнят името ми!
Министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов отрече да познава или да е разговарял с Мартин Божанов – Нотариуса. Той коментира темата в официалния си фейсбук профил във връзка с „публични атаки“ към него от „определени кръгове от хора в медийното и интернет пространство“.

„Не познавам, не съм се срещал и разговарял лично или чрез други лица, по телефона, включително и чрез мобилни приложения, с Мартин Божанов – Нотариуса“, написа във фейсбук Калин Стоянов.

Той припомня, че по времето, в което е бил ръководител на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) са внесени в прокуратурата събрани материали за Божанов на базата на които има образувано досъдебно производство.

Министърът в оставка допълва, че е завел граждански иск в съда срещу сайт и лица, „определящи себе си като разследващи журналисти“, за разпространение на неистини и лъжи по негов адрес. Също така посочва, че относно „безумията и неистините“ които се говорят по негов адрес през последните дни, включително и от политически лидери, бивши и настоящи министри, по националните телевизии, също възнамерява да потърся правата си в съда.

Няма да позволя името ми да се петни от политици за предизборните им нужди, заявява Калин Стоянов.

Той отбелязва още, че семейството му притежава един апартамент, закупен с ипотечен кредит. По думите му имотът е намерен с брокерска фирма за недвижими имоти и е закупен на пазарна цена. „По никакъв начин не съм се възползвал от служебното си положение при закупуването на този апартамент“, коментира министърът в оставка. Също така отрича да има личен градинар.

БТА припомня, че Мартин Божанов - Нотариуса беше убит в София на 31 януари. От прокуратурата влязоха в частен клуб SS в столичния квартал “Гео Милев”, свързван с Божанов. Прокуратурата проверява дали в клуба са членували магистрати, както дали и защо са ходили там.

В момента се води досъдебно производство за организирана престъпна група, част от която е Божанов, създадена с цел оказване на натиск на магистрати, имотни измами и пране на пари.

В парламента беше създадена временна парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Божанов. Съдийската и Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет също започнаха да работят по казуса и евентуалната връзка на магистрати с Мартин Божанов.Епицентър.бг

Добавете Вашия коментар

TOP