Калфин търсил подкрепа на изборите от ДПС

22 Октомври 2016 | 09:39
0 коментара
Политика
Калфин търсил подкрепа на изборите от ДПС

Много се радвам, че ДПС реагира толкова бързо. Обадих се на Мустафа Карадайъ, за да поискам подкрепа, така, както г-н Калфин им се е обадил и е поискал подкрепата им. Това заяви пред бТВ кандидатът за президент Пламен Орешарски.

Много съм благодарен, че получих подкрепата на ДПС. Очаквам подкрепа и от други партии и организации, но по-важното е, че очаквам подкрепа от всички български граждани, добави Орешарски.

ГЕРБ и БСП имат свои кандидати, макар че аз очаквам подкрепа от много от техните симпатизанти – колко - ще видим на изборите, отбеляза Пламен Орешарски. Никога политиката не е била за мен търговия за власт. Сделка между мен и ДПС няма. Аз се смятам за печеливш билет на българските граждани. ДПС имат много гласоподаватели, но не биха могли да са решаващи гласовете им, отговори Орешарски на въпрос.

Попитан още ако има балотаж, а самият той не участва в него, за кого ще призове гласоподавателите си да гласуват, Орешарски отговори, че няма да призовава неговите гласоподаватели по никакъв начин на балотаж да гласуват за когото и да е. „Те ще гласуват съобразно своите убеждения. Аз съм независим кандидат и се радвам на подкрепата на ДПС”, каза още Орешарски. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP