Калфин: Не се знае дали ще има великденски добавки за пенсионерите

01 Февруари 2016 | 10:53
1 коментара
Политика
Калфин: Не се знае дали ще има великденски добавки за пенсионерите

Социалният министър Ивайло Калфин заяви в предаването „Здравей, България” по Нова ТВ, че все още е под въпрос дали ще има добавки за пенсионерите за Великден.

Преди дни премиерът Бойко Борисов обеща, че допълнителни пари за възрастните хора ще има, но според Калфин обаче все още не е ясно нито каква ще е сумата, нито за кого ще стигнат парите.

„Добавката към пенсиите по начина, по който се дава, не е трайно решение. Трайното решение е да се увеличат всички пенсии, а не два пъти в годината да се увеличат само най-ниските пенсии.

До голяма степен това зависи от изпълнението на държавния бюджет. Не бих заявил тази сума от 50 млн. лв., без да имам потвърждение от министъра на финансите, че ще може да се заделят тези пари”, категоричен е Калфин.

Той коментира и

предстоящите тази година президентски избори и кандидатурите за тях.

„Първанов безспорно е човек с много опит и авторитет като държавен глава. Нека да видим какво решение би взел. Но най-доброто е да потърсим обща лява кандидатура за президент.Обезсърчавам се като виждам поведението на БСП, но не губя надежда”, смята министърът.

На въпрос дали той самият ще се кандидатира за президент, Калфин отвърна: „Кампанията върви. БСП очевидно, че не проявява никакво желание да взаимодейства с АБВ.

Лидерът на БСП е в редовен контакт с премиера, но отказва всякакви срещи и контакти с лидера на АБВ.

Аз ставам все по-голям песимист, че ще имаме една лява кандидатура. По-скоро ще се решават едни вътрешно-партийни проблеми. Моята кандидатура не е на преден ред”.

Относно невръстните деца, които стават майки,

социалният министър коментира: „Когато през лятото на миналата година въведохме промените в семейните помощи за деца, около 3000 бяха децата, чиито майки са под 16 години. И около 5000 тези, чиито майки са под 18 години.

Сега те получават помощите в натура. Ако майката завърши средното си образование, ще получи парите от детските, които са се полагали на родителите ѝ накуп”.

Източник: NovaNews.bg     Редактор:

Добавени коментари

Гошко публикува:
01 Февруари 2016 | 14:24
БРАВО!КАКТО ВИНАГИ ПО БОЙКОВСКИ.ДНЕСКА ИМА -УТРЕ НЯМА.ТОВА СИ ОЧАКВАХМЕ!

Добавете Вашия коментар

TOP