Калфин: Гласувах за държавен глава, който ще донесе спокойствие и по-малко напрежение в държавата

06 Ноември 2016 | 11:22
0 коментара
Политика
Калфин: Гласувах за държавен глава, който ще донесе спокойствие и по-малко напрежение в държавата
Гласувах за държавен глава, който ще донесе спокойствие и по-малко напрежение в държавата и ще върне чувството за достойнство на българите. Това каза пред журналисти кандидатът за президент Ивайло Калфин, след като упражни правото си на вот в училище "Алеко Константинов" в район "Красна поляна", предаде "Фокус". 

Той изрази надежда избирателната активност да бъде много по-висока от обичайната, не заради закона, а заради това, че има смисъл хората да гласуват.

„Надявам се да има висока избирателна активност и за референдума, за да бъде успешен той“, каза Калфин.

На въпрос дали се е възползвал от правото си на глас в Националния референдум Калфин заяви: „Възползвах се, да. Ние даже сме регистрирани като инициативен комитет. Смятам, че е важно в България да се научим, че пряката демокрация също е важна и референдумите трябва да са успешни“, подчерта кандидатът за президент.

Той добави, че се надява избирателната активност да бъде голяма. „В крайна сметка от нас зависи как ще изберем държавния си глава, кой ще бъде той и как ще се движи държавата занапред“, каза Ивайло Калфин.

Той не разкри за кого е гласувал. „Гласувах за това да се намали напрежението и омразата в обществото. Да се обединим около някои национални цели, които са важни за всички нас и са надпартийни и да изпитваме повече чувство на достойнство, когато държавният глава представлява държавата“, каза Калфин.

Добавете Вашия коментар

TOP