Какъв е цветът на урината от цистит до рак. Важна информация за състоянието на организма

08 Ноември 2016 | 08:42
0 коментара
Любопитно
Какъв е цветът на урината от цистит до рак. Важна информация за състоянието на организма
Тест на урината ви позволява да знаете ценна информация за състоянието на тялото си и откриване на наличието на различни видове патологии.

Лекар от Великобритания, Крис Стийл в рамките на разговор по телевизията за предаване «Тази сутрин», каза, че можем да получим много информация за здравето си,  без да напускаме дома, след като прегледаме цвета на урината, пише zajenata.bg.

Д-р Стийл демонстрира няколко колби с течности с различни цветове и обясни колко е важен всеки нюанс на урината.

Цветът на човешката урина

Лекарят каза също, че е много важно, когато се прави оценка на цвета на урината, трябва си спомните какво сте яли, пили или какви лекарства може да повлияят на цвета на урината. Например, цвекло и червени плодове дават съответната течност червеникав оттенък, мултивитамини , съдържащи ретинол, прави урината ярко жълта или оранжева, слабително води до потъмняване.

Прозрачна, почти безцветна урина  е знак, че човек има нещо лошо във водния баланс. Това може да се дължи на прием на диуретици.

Интензивно жълто оцветяване често се вижда сутрин и при повишени нива на токсини. През нощта бъбреците работят по изтеглянето на всички ненужни вещества от организма. Ако този цвят урина запазва през целия ден - сигнал, че тялото се дехидратира!

Тъмно жълта урина често е признак на заболяване на черния дроб. Можем също така да очакваме да видим жълта кожа и очи.

Урината бледо червена  - алармен сигнал (разбира се, ако човек не е ял ярко червена храна). Този цвят е често симптом на възпаление в бъбреците , уретера или пикочния мехур, цистит ...БЛИЦ

ВИЖТЕ ОЩЕ ВАЖНИ И ИНТЕРЕСНИ НОВИНИ В НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO

Добавете Вашия коментар

TOP