Какво се случва с БСП в Благоевград, Нинова размества листата в последния момент

26 Септември 2023 | 15:50
1 коментара
Политика
Благоевград
Какво се случва с БСП в Благоевград, Нинова размества листата в последния момент

Против всякакви уставни норми и в последните минути Корнелия Нинова размества листи на част от общинските организации. Днес е крания срок за регистрация на листи и кандидати в общинските избирателни комисии и Корнелия Нинова размахва метлата като за последно.

Оказва се, че на всички партийни председатели в страната, които по някакъв начин не са съгласни с водената от Нинова и Гуцанов политика, не им е дадено пълномощно за регистрация, като по този начин Позитано 20 има възможност да си  регистрира каквито кандидати и листи реши неговата председателка.

Какво се случва с Благоевград?

На 2 септември се проведе общинската конференция в Благоевград, където местните социалисти избраха за свой кандидат за кмет бившия областен управител Николай Шушков, който ще се яви като независим, издигнат от ИК с председател Лазар Причкапов. След това благоевградските социалисти наредиха своята листа, като водач е председателят на БСП Любен Милев. Оказа се, че Любен Милев и част от хората в листата не са симпатични на Корнелия Нинова и тя ги е отстранила. Така общински съветници няма да бъдат председателят на БСП Благоевград Милев, Пандев, Мария Стоянова и д-р Валентин Пандев. Вместо това листата ще се регистрира и води от бившият народен представител, който не успя да влезе в последните два парламента, но е близък до кръга Нинова – Николай Бошкилов.

БСП подкрепя ДПС в Петрич

След като Гуцанов и Нинова смениха ръководството на БСП Петрич, решенията които се взимат вече там са меко казано скандални. Сега новоназначеното ръководство на БСП в Петрич ще подкрепи кандидатурата за кмет на Любчо Минев, син на ексмитничаря и лидер на ДПС в града Марио Минев.

Новият председател на БСП в Петрич Новко Попов скандализира града с обявлението си, че БСП няма подготвени кадри, за да издигне собствена кандидатура за кмет на Петрич, затова ще подкрепят Любчо Минев, който ще бъде независим кандидат. Младият Минев бе досега общински съветник от ДПС и БСДП, а сега е решил да се пробва за кмет. Баща му Марио Минев е бизнесмен и наскоро бе избран за лидер на ДПС в града.

Местните коментират, че Минев ще има две листи в града една на ДПС и една на БСП. Според хората това са схеми за лични интереси, а половината социалисти са шокирани от местната политика на партията.

Източник: 

https://che-bg.com/2023/09/26/protivoustavno-i-v-poslednite-minuti-ninova-smenia-listi/

TOP