Какво е "капсулен гардероб"?

11 Май 2016 | 06:42
0 коментара
Любопитно
Какво е капсулен гардероб?

Всяка една уважаваща себе си звезда има своя собствена запазена модна марка - за Блейк Лайвли това са зашеметяващите рокли на червения килим, за Кейт Мос - кожените якета, за Ема Уотсън - панталонът под пола за официални събития. Нужни ли са наистина много дрехи от скъпи марки, за да изглеждаме зашеметяващо и да привличаме вниманието към себе си? Оказва се, че новото модно течение, наречено "капсулен гардероб", твърди точно обратното.Марк Зукърбърг и вече покойният Стив Джобс са само едни от последователите му. Този вид гардероб се състои от 10-15 базови дрешки и изглежда е рецепта за успех и финансови постижения. Създателят на Facebook Марк Зукърбърг с неговите сиви тениски, легендарното черно поло на Стив Джобс, както и типичното за Джорджо Армани минималистичен чар на черното са само част от примерите за това, пише woman.hotnews.bg

Предимствата на "капсулният гардероб" се състоят в това, че ви оставят да се фокусирате много повече върху останалите си задължения, вместо да сте в нерекъснато търсене на невероятен тоалет. Ето още няколко причини да преосмислите купуването на голям брой непотребни дрешки: 

Спестявате решения 

Самият Марк Зукърбърг твърди, че колкото повече решения ни се налага да веземаме, толкова повече се влошава качеството им и ние сме склонни да повярваме! Ако отметнете поне едно нещо от списъка с неща за правене сутрин, като например избора на подходящата риза, която върви с подходящата пола, няма ли да ви е по-лесно? 

Спестявате енергия 

Прочутият Холивудски режисьор Кристофър Нолан твърди, че не само подборът на разнообразен гардероб, но и обслужването му – пране, подреждане и прочие, изисква много енергия, ето защо той предпочита да си спести поне един от тези компоненти.

Възприемате максимата "малко, но качествено" 

Ако се замислите, по-голямата част от натрупаните по рафтовете и закачалките дрехи или не ни харесват, или не се чувстваме удобно в тях, ето защо не са ни нужни. Капсулният гардероб можем да сравним с елитен ресторант – вариантите pа избор са по-малко, но със сигурност, много качествени. 

Мислите за универсалните варианти 

Вместо да си купувате искрящо зелена чанта, която не можете да комбинирате почти с нищо, се спирате на универсален вариант като черно или кафяво и този избор е напълно обоснован. Когато се обърнете назад към модните си находки, виждате, че определено има какво да облечете. 

Създавате си моден подпис и придобивате звезден статус 

Както споменахте по-доре, звездите го правят и е време и вие самите да започнете да го правите. Когато носите един и същ тип дрехи всеки ден, ставате момичето със стил и онова, което всички забелязват. 

Добавете Вашия коментар

TOP