Какво да направите, ако колегата ви дразни, съвет от експерт

19 Април 2024 | 08:48
0 коментара
Любопитно
България
Какво да направите, ако колегата ви дразни, съвет от експерт
Малко хора успяват да попаднат в идеален за тях екип, за да намерят общ език и теми за разговор с всеки. По-често в офиса има поне някой, който ви лази по нервите и ви побърква. Именно заради това специалист обясни защо може да се случи това и какво да правим по въпроса. Защо колегата ви е досаден?
Според психолога Наталия Наумова, често човек се вбесява в околните точно от онези черти на характера, които забелязва в себе си и не харесва или, напротив, би искал да придобие. Затова си струва да анализирате чувствата си и да разберете какво всъщност става. Какво да правя, ако колегата е досаден?
1. Ако вината наистина е в подобни черти на характера, тогава не трябва да се опитвате да ги потискате или отричате. Трябва да ги приемете и да постигнете мир със себе си.
2. Ако причината е друга, тогава трябва да сведете до минимум комуникацията и да се опитате да се абстрахирате от досадния човек.
3. Би било добре да се научите да мислите позитивно - вероятно колегата е толкова неприятен не защото желае зло на другите, а защото не може да се справи с негативните си качества.

Добавете Вашия коментар

TOP