Какви са ползите от чесъна за мъжете

14 Април 2023 | 20:20
0 коментара
Любопитно
България
Какви са ползите от чесъна за мъжете

Ние сме това, което ядем. Колкото и далеч да е стигнала медицината, колкото и съвършена да е, тя все още не може да ни избави от всички проблеми. Ние сами трябва да се грижим за здравето си и можем да го направим с помощта на храненето. Това заяви Денис Черногузов - фитнес треньор, диетолог и културист.

"Здравословните храни, които подобряват общото състояние на тялото, традиционно включват зеленчуци, плодове, някои видове месо, морски дарове и риба. Но днес бих искал да обърна специално внимание на чесъна и неговите ползи за мъжете", коментира той.

Чесънът отлично укрепва имунната система, предпазва от вируси и нормализира хормоналните нива поради съдържанието на витамин С. Продуктът съдържа също калий и бета-каротин, които имат антиоксидантен ефект върху тялото, помагат за елиминирането на токсините, предпазват клетките от стареене и нормализира кръвното налягане.

Чесънът е отличен източник на витамини от група В, които са отговорни за растежа на мускулите, което е важно за мъжете, които посещават фитнес залата. Тези вещества също нормализират нервната система, подобряват състоянието на кръвоносните съдове и снабдяват клетките с гориво за производство на енергия.

Манганът, желязото, фосфорът и магнезият в състава на чесъна предпазват от стрес, позволяват на мъжкото тяло да усвоява по-добре хранителните вещества, предотвратяват отлагането на мазнини в черния дроб, участват в метаболитните процеси и оползотворяват лошия холестерол.

Продуктът съдържа и микроелементи като селен и цинк, които оказват огромно влияние върху качеството на сексуалния живот, повишават нивата на тестостерон, влияят положително на потентността, подобряват либидото и са отговорни за качеството на сперматозоидите./Zdrave.to

Добавете Вашия коментар

TOP