Какви поздрави отправиха политическите лидери по повод 3 март

03 Март 2024 | 14:40
0 коментара
Политика
България
Какви поздрави отправиха политическите лидери по повод 3 март

а днешния 3 март отбелязваме 146 години от Освобождението на България от османско иго. По повод празника политиците у нас отправиха поздравления.

Честит 3 март! Отбелязваме 146 години от Освобождението на България

Президентът Румен Радев произнесе реч пред Паметника на свободата.

"Горд съм да видя толкова много родолюбиви българи на Шипка в деня на Националния ни празник. Тук на увенчания с вечна слага връх подвигът на нашите опълченци, застанали рамо до рамо, с войните от армията на руския император Александър II, отвори пътя към свободата на България", заяви държавният глава.

"Трети март е в сърцето на всеки българин, независимо дали живее в България или по света! Трети март е гордост, достойнство, самочувствие! Трети март е свобода – на духа, на мисълта, на избора! 3 март е чутовната Шипка – върхът на свободата, с който се стремим да се съизмерваме всеки ден!". Това написа във Facebook вицепрезидентът Илияна Йотова по случай Националния празник на България.

"Българската памет е по-силна от всеки опит за гавра с изстраданата българска история. Тя бързо изхвърля извън борда всеки, дръзнал с нечистите си ръце и нечестиви помисли да я скверни", добави още Йотова.

146 години свободна България! Тържествени церемонии за 3 март в София (СНИМКИ/ВИДЕО)

Премиерът акад. Николай Денков участва в официалната церемония по издигане на българското знаме в София.

"Днес е ден, в който трябва да се обединим, всички да празнуваме Националния празник и да говорим за това, което ни обединява", заяви той. 

Председателят на Народното събрание Росен Желязков честити Националния празник от връх Шипка.

"Днес е ден на памет. Да благодарим на българските опълченци, да благодарим на всички руси, румънци, беларуси, украинци, финландци, сърби, черногорци, които са напоили българската земя с кръвта си. Днес не е ден за политически спекулации, не е ден за политическо злободневие, днес е ден за памет, благодарност и разбира се национална гордост", каза Желязков.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поднесе цветя пред паметника "Майка България" във Велико Търново.

"За мен беше огромна чест днес да поднесем цветя пред паметника “Майка България” заедно с младежите от ГЕРБ - Велико Търново. Гордея се с тези млади хора, защото голяма част от тях бяха със своите дечица. С личен пример към децата се възпитава родолюбие и почит към историята! Честит празник!", коментира Борисов.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" (ПП) Кирил Петков също честити празника.

"Честит празник, свободни българи! Васил Левски, Христо Ботев, българите загинали в Априлското въстание, опълченците на Шипка и хилядите знайни и незнайни български воини, които са бленували да бъдат свободни и са дали живота си за свободата на България", заяви Петков.

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски отправи послание към българския народ по случай 3 март.

"Да бъдем единни в името на силна, европейска България и нейния народ! Честит Национален празник!", написа той.

"Най-добрият начин да почетем свободата и делата на тези, които са я извоювали, е да се борим всекидневно за нея". Това заяви кметът на София Васил Терзиев във Facebook по повод националния празник.

Toй честити празника и призовава да не забравяме, че свободата не е даденост.

Добавете Вашия коментар

TOP