Какви мерки ще се вземат, след като камък падна върху кола в Кресненското дефиле

11 Август 2023 | 10:36
0 коментара
Общество
Благоевград
Какви мерки ще се вземат, след като камък падна върху кола в Кресненското дефиле
Камък падна върху кола в Кресненското дефиле, а една жена пострада. Тя е прегледана и освободена с леки наранявания. Според Агенция "Пътна инфраструктура“ причината за падането на камъка са обилните валежи. От АПИ посочват, че инцидентът е станал в район, който е част от "Натура 2000“. Поради тази причина укрепителните дейности са ограничени

"Пострадалите могат да се обърнат към адвокат и съда и да изискат правата си. Аз пътувам ежедневно по този път, отстранявал съм много камъни от него. В моето семейство камък сряза гумата на автомобила, в който пътуват майка ми и сестра ми, поради което той се отклонява в лявото платно. Късмет е, че в този момент не е имало кола или ТИР“, каза за bTV юристът Антон Драчев.

Адвокатът е част от инициативния комитет, който се противопоставя на преминаването на АМ "Струма“ през Кресненското дефиле, а една от причините са опасните скатове.

"От инициативния комитет започнахме да го наричаме "първоопасен път“. Искаме да се избере "източният вариант“, при който цялата магистрала да минава по-нависоко“, каза още Драчев.

Добавете Вашия коментар

TOP