Както в Петрич! 150 факли за 150 години безсмъртие озаряват Благоевград в памет на Левски!

16 Февруари 2023 | 16:01
5 коментара
Общество
Както в Петрич! 150 факли за 150 години безсмъртие озаряват Благоевград в памет на Левски!

Както в Петрич, с факелно шествие и в Благоевград ще бъдат отбелязани 150 години от обесването на Васил Левски. 

Началото ще бъде поставено на 18 февруари от 18.00 часа, като то ще тръгне от пл. „Георги Измирлиев", пред сградата на Община Благоевград, ще продължи по ул. „Димитър Талев" и ще премине по главната пешеходна улица „Тодор Александров". Финалната локация е при бюст-паметника на Васил Левски, който се намира на едноименния площад.

Непосредствено след него благоевградската общественост ще отдаде почит на Апостола на свободата и чрез полагане на венци и цветя пред бюст-паметника на националния герой.

В ритуала ще вземат участие и представителна рота на 3-то Бригадно командване, както и оркестърът на Биг Бенд – Благоевград.

Община Благоевград кани жители и гости на града да се присъединят към отбелязването на 150 години от гибелта на Апостола!

Добавени коментари

До "асен" /Асан публикува:
17 Февруари 2023 | 09:20
ДГД, как позна, че Бриндо си пише коментарите, или защото читателите не одобряват "иновацията" на кухите глави от общината и си мислиш, че е той. Няма как да променяш неща, които са от откриването на паметника на Апостола и да очакваш нещо добро! Или и това е дело на хората на дпс в Община Благоевград? Да идват избори и да се освободим от робството на турците в общината!
Асен публикува:
17 Февруари 2023 | 08:43
Бриндо сам си пише коментарите хайайайаххаааа
ФАКЛАТА ИМА ПАТЕНТ публикува:
16 Февруари 2023 | 21:22
ТОВА ГО ВИДЕ ОТ КМЕТО НА ПЕТРИЧ МИТЕ БРЪЧКОВ ИЛКО ИЛКО НАПРАВИ СИ ГО КЪМ 10 ЧАСА ДА СИ ПОДНЕСЕМ ЦВЕТЯТА И ВЕНЦИТЕ А ТИ ПОСЛЕ С МИРО КЮПОВ И ДИМО КИРОВ И КРАСО АЛЕКСИЕВ И АТАНАС ДАФИНОВ И ЕМА ВЪЛОВА И ЮРИ ВОЕВ СИ НОСЕТЕ ФАКЛИ
Апостола публикува:
16 Февруари 2023 | 19:16
Коя "умна" глава го измисли това мероприятие на най студеното време? Какво му беше на нормалният час преди обяд, още повече, че много хора от Благоевград са си направили собствената програма за това честване..Всеки си прави каквото си иска, като си мисли, че той е по добър от досегашните кметове. Защо трябва да се нарушава една дългогодишна традиция, която е от откриването на пометника на Апостола???
Въведете име... публикува:
16 Февруари 2023 | 16:48
Нито факлите, нито знамената, нито маршовете ще ви доближат до делото на Левски! Цялата тази публичност е пошъл начин да се рекламира"национализма", нещо което дълбоко прозира и се вижда, че обикновените хора не го одобряват, а това е най-важното!

Добавете Вашия коментар

TOP